Disc de la setmana: Jerry Garcia “Reflections”

jerry_garcia1En una setmana on la principal notícia musical, ha estat la presentació del 28 Jazzfestival de Terrassa, i el més lògic seria recomanar un disc de qualsevol dels músics que intervenen, per a anar obrint boca, però després d’unes setmanes amb recomanacions jazzisticas, tinc ganes de presentar-vos un àlbum dels anys 70, i un interpret que sempre m’a agradat, Jerry Garcia (1942-1995).

Reflections (1976), és un disc, que particularment m’agrada escoltar, em dóna un cert punt de vitalitat, és d’aquests discos que et reconfortan per la tranquil·litat que transmeten. Música californiana, amb aquests tocs de blues, tan característics de la seva guitarra, folk, bluegrass, boogie.. una bona barreja de cançons que ens fan repassar estats d’anim, passant de dos belades impressionants “Comes a time” i “It must have been the roses”, a “Might as well” amb tocs de boogie, o “Cat fish John” l’èxit de Johnny Rusell.

Excel·lent guitarrista, detenir-vos ha escoltar-lo atentament, i la seva particular veu, fan que sigui una de les peces més estimo i que millors records em porten de la meva discogràfica, que vull compartir amb vosaltres.

jerry_garcia_-_reflections-front

Artista

Jerry Garcia

Àlbum Reflections
Cançó que escoltes I must have been the roses

Jerome John “Jerry” García, nét d’emigrant espanyol Manuel “Papuella” Garcia, i fill de Jose “Joe” músic de jazz i compositor de Broadway, es va iniciar molt aviat en la música alternativa, va mostrar els seus dots de músic tocant amb la seva guitarra acústica blues i folk , alineat amb un estil de vida que fugia dels convencionalismes socials i polítics.

garcia4002Fundador de Greateful Dead, grup insígnia de la contracultura liberal en la costa oest i un referent en la música dels setanta, va ser el guitarrista solista i que donava identitat al grup amb el seu so. Després de la desaparició dels Dead, inicia carrera en solitari , d’aquesta època és la recomanació d’avui, no va deixar mai la seva particular sonoritat i es va unir a diferents projectes en la seva majoria acústics amb la Jerry Garcia acoustic band i David Grisman.

Va morir dies després de cumplir 53 anys, d’un atac al cor, quan estava internat en un centre de rehabilitació per a toxicòmans.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

vota
wikio
bitacoras
technorati