Disc de la setmana: Count Basie “April in Paris”

count-basie-orchestra_count-basie-orchestra__tickets_2836465En aquest dies últims de febrer on les expectatives de festes i vacances queden una mica lluny, no acaba de fer fred ni calor, on els dies encara son curts, la feina i les obligacions ens tenen capficats, per això amb el disc de avui vull deixar-vos una espurna de alegria, de ritme.

basieorch

Gaudirem amb el swing de una de les més importats big bands del jazz, de les més elegants, amb un so rodó, parlem de la Count Basie Orchestra i el seu disc “April in Paris”(1955-56).

A final dels 40 principi del 50, les big band van entrar en crisis, la gran despesa econòmica que suposava mantindré una orquestra amb tants músics, i la arribada del bop on amb un solista i secció rítmica ja feien. Count Basie (1904-1984) no va dubtar en refundar la seva big band, ven cert és que va perdre els seus millors solistes, Lester Young, Herschel Evans…, encara que els discs d ‘aquesta època per a mi son de una qualitat superior, la incorporació d’un arranjador (Frank Foster), buscant un esperit més blusy, m’encanta la perfecció rítmica i el rigor al que han arribat, i per damunt de tot el seu swing desbordant.

countbasieaprilinparis

Artista

Count Basie and his Orchestra

Àlbum April in Paris
Cançó que escoltes Didn’t you

Una perfecta organització sota la discreta presencia de Count Basie, dona una elegància molt bé secundada per els solistes (Frank Wess, Frank Foster; That Jones, Joe Newman, Freddie Gree, Ed Jones, Sonny Payne). Al meu entendre tant la secció rítmica com la de trompetes, son les millor que mai ha tingut una orquestra de Basie.

Un repertori clàssic adaptat a la nova modernitat de les big bands, que ben de segur ens farà bellugar els peus i petar els dits, una infusió de vitalitat per la nostre anima.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

vota
wikio
bitacoras
technorati