Disc de la Setmana: Florian Ross “Big fish & small pond”

Després d’unes setmanes amb uns discos més “lleugers” d’escoltar, la recomanació d’aquest dissabte, és de les de posar tots els sentits, escoltar amb tranquil·litat i pitxar <<repeat>> , en el vostre reproductor fins a trobar-li la gràcia, que us asseguro la té i molta.

dibuix4

Florian Ross (1972), és un jove pianista alemany, dels molts i bons que s’estan donant a conèixer últimament a Europa. Amb una formació entre el clàssic i contemporani, aquest pianista, compositor i arreglista, obre un camp de creació difícilment comparable. Sota la influència de compositors clàssics britànics i el magisteri de John Taylor li permeten construir un estil molt exigent i comunicatiu, on la dualitat entre el musical i el vital alimenta les seves inquietuds.

576268

Artista

Florian Ross

Àlbum Big fish & small pond
Cançó que escoltes Compared to what

“Big fish & small pond” (2007) és el disc. En aquest disc podrem escoltar dotze creacions pròpies i un estàndard del jazz “giant steps” de John Coltrane, per a això Ross s’abrigalla amb dos excel·lents músics el contrabaix Fuhr Dietmar i el bateria Stéphane Huchard. p58565ttaffLa seva música és difícil de definir, ens submergeix en el seu disc amb una capritxosa “mini-suit” (els talls estan repartits en tot el cd), obre amb una miniatura de tema “Puddles:Swing” com per a anar afinant el piano, ballant entre suavitats sonores i turbulentas persecucions en “Small pond” i “Big fish”, posant fi a la suit amb un toc oriental en “Pool boy”. Les seves composicions ens mostra la importància que per a ell té la improvisació, no són simples adorns, són espais per a diferents interpretacions.

A més trobem altres temes molt  interessants com “Compared to what”, és un vals en clau de jazz, i la complicada revisió, encara que deliberada, del tema de Coltrane “Giant steps”.

Un disc dels quals tinc catalogats de complicats, que apreciarem i creixerà en valor amb successives audicions, i us adonareu de la gran qualitat d’aquest àlbum.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

vota
wikio
bitacoras
technorati

Anuncis