Disc de la setmana: Willie Nelson & Wynton Marsalis “Two men with the blues”

El primer que ens ve al cap, que poden fer junts Wynton Marsalis amb Willie Nelson, és a dir, el més gran exponent actual del jazz de New Orlenas amb el mestre del country? Doncs un disc relaxat, espontani, un disc de blues/jazz titulat “Two men with the blues” (2007).

61055x
Gravat al Lincoln Center (temple del jazz), aquest àlbum té deu temes que podem qualificar d’estàndards, en el qual trobem des de “Georgia on my mind”, fins al “That’s all” de Merle Travis.
Nelson i Marsalis formen un tandem perfecte, es nota que es diverteixen a l’escenari i es mouen amb tota naturalitat en els sons de New Orleans, Nashville o New York.

willie-wynton-two-men-with-blues

Artista

Willie Nelson & Wynton Marsalis

Àlbum Two men with the blues
Cançó que escoltes Basin street blues

Sorprèn la versatilitat dels dos músics en els temes escollits, entrellacen les arrels negres amb l’esperit del mig oest, transportant-nos amb la universalitat dels sons.
Disc de tempo relaxat, ple de components emotius, les diferències venen marcades per les harmonies que marquen les seccions rítmiques.  Els metalls (saxo i la trompeta de Marsalis), són els que ens transporten les emocions i omplen els espais portant-nos al passat, pur romanticisme.
Imprescindible submergir-se en la càlida veu de Nelson, plena de nostàlgia i llum, i deixar-se portar pel refinament musical de Marsalis. La seva trompeta d’una gran intensitat melòdica descriu frasejos que ens posa de ple en un joc de seducció, al estil de les big band dels 40.

Que en gaudiu.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’


peu1peu2