Disc de la setmana: Gordon Haskell “Harry’s bar”

Gordon Haskell (1946)  baix i vocalista de King Crimson allà pels 70, company de pis i sessions de Jimi Hendrix, ha estat un músic complex i sense massa sort.

gordon-haskell-program

Els seus interessos més orientats al folk, entraven en conflicte amb el so Crimson, de manera que va triar seguir en solitari. Des del 72 ha publicat diversos àlbums, sense massa sort, la seva vida té èpoques força turbulentes, on es va dedicar a cantar en bars , de moltes d’aquestes experiències parlen les seves cançons.

La seva veu es va fer més forta així com la seva personalitat, va tenir alguna que altra oportunitat per a gravar sense massa èxit, fins al 2002 on ens presenta “Harry’s Bar”. Un disc gravat a la vella manera; sense doblatges, donant-se suport en solgudes composicions interpretades a l’estil clàssic, amb una aptitud vitalment honesta, la gràcia de la seva veu i la potència de les seves cançons fan d’aquest disc una joia totalment inesperada.

cover

Artista

Gordon Haskell

Àlbum Harry’s Bar
Cançó que escoltes All the time in the world

Cançons a l’estil dels 50, que ens duen als temps del blanc i negre, encapçalat per una acollidora belada de jazz “How wonderful you are”, que dóna pas a un disc de moments agradables. Dotze cançons on predomina les belades però també té cabuda, la bossa, el funky, i Django Reinhardt en “A little help from you”.

Si ens acostem a Harry’s Bar us puc assegurar que el temps es deté, no hi ha millor afalac per a la música d’un veterà com Hankell.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’


toiesmesarticles

peu2