Disc de la setmana: Jimmy Witerspoon “Singin’ the blues”

Avui anem de “Blues”, la recomanació d’aquesta setmana és un disc del llegendari cantant de blues i jazz Jimmy Witherspoon (1923). Cantant de arrels blusistiques, que va navegar en diferents estils musicals, va ser un dels creadors del rock & roll al seus inicis.

Medium_626200661221PM_Witherspoon Jimmy1972MJF©Paul Slaughter

A finals dels 50, va saber acostar-se i adaptar-se al jazz, d’aquesta epoca, possiblement la millor, és la meva recomanació “Singin’ the blues” (1959). Col·labora amb els grans del gènere, Ben Webster, Count Basie, Coleman Hawkins, Earl Hines. En els setanta va tornar al blues de la mà de Eric Burdon, resisteix, amb la veu gastada i molt cor, té diferents sorts, fins a la seva mort en 1997 .

Cantant d’escola arrebatadora, la seva veu era un vendaval rítmic, s’acomodava a qualsevol temperatura com instrument que transmet emocions.

En aquest disc en la seva major part utilitza el mig temps, recollint tota la vena del blues jazzístic. De vegades sona a crooner altres més shouter, però sense perdre mai la qualitat.

c5167

Artista

Jimmy Wtherspoon

Àlbum Singin’ the blues
Cançó que escoltes When i ‘e been drinkin’

El grup d’acompanyament, està replet de músics que m’encanten, la trompeta d’Harry Edison, intervé com solista , en curts passatges però bellissims d’execució, el ritme que marca el piano de Hamptom Hawes i la guitarra de Herman Mitchell, serveixen de potent base a la veu d’en Jimmy, especialment inspirat trobo a Jimmy Allen (saxó tenor), en l’excel·lent intervenció de “Wee baby blues”.

Interpreta temes del blues més classic barrejats amb novetats de la epoca, “Midnight blues”, un instrumental com agraïment a la banda per tancar el disc. Un disc de sentiment, feeling, de moure els peus i espetegar els dits, al ritme del millor blues, i la potent veu de Jimmy Witherspoon.

.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’


toiesmesarticles

peu2

Anuncis