Disc de la Setmana: Lyle Lovett and his large band “It’s not big it’s large”

La música del cantant i compositor Lyle Lovett (1957), es difícil de classificar. Els seus primers discos son d’inspiració country i de les seves arrels texanes, però amb un estil més cult i complexe. Ja al 1987 el seu àlbum, “Pontiac”, va ser rebut amb gran entusiasme tant por la premsa como por el públic, allunyant-se del típic so country.

52476e64-5724-44c0-a691-08d5369c688c

Lyle Lovett ha estat sempre l’etern secundari. Va viure un temps sota l’ombra de Julia Roberts, amb qui es va casar per divorciar-se’n al cap de poc temps. Ha participat en un bon grapat de pel·lícules ( Robert Altman: “The Player” y “Vidas cruzadas”). sempre interpretant papers secundaris i en el món de la música mai ha aconseguit un èxit rotund amb cap de les seves cançons.

Sembla que parlem de la vida d’un perdedor, però realment a Lyle Lovett se l’ha de considerar més aviat com un “outsider”, un nedador contra corrent que amb els anys ha aconseguit l’estatus necessari com per que se li hagi reconegut la qualitat dels seus treballs.

617kYufCsPL__SS500_

Artista

Lyle Lovett and his large band

Àlbum It’s not big it’s large
Cançó que escoltes Up in Indiana

Lyle Lovett treu al 2007 el seu vuitè disc, possiblement el més ambiciós de tots, recupera “His Large Band” del seu tercer disc (1989) i amb el nom de  “It’s not big it’s large” en presenta un treball força interessant. Lovett vol deixar clar d’aquesta manera que no ha volgut fer un disc tòpic amb acompanyament de “big band”, sinó un disc on la seva habitual interpretació del country s’expandeix amb noves instrumentacions. Definitivament  en monstre tota la seva excentricitat musical i el seu talent com “songwriter”.

Ens trobem un disc d’allò més eclèctic dintre del que és l‘American Music. A part de temes més Country-Rock com “All Downhill” o la increïble “Up In Indiana”, ens sorprendrem amb Gospel en “I Will Rise Up/Ain’t no more cane” i fins i tot Swing amb la instrumental “Tickle Toe” que obre el disc. Més de 20 anys després del seu primer LP, Lyle Lovett segueix sorprenent-nos i està clar que no vol quedar-se ancorat en un estil en concret.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’


toiesmesarticles

peu2

Anuncis