Disc de la setmana: Gianmaria Testa “La valse d’un jour”

M’encanten els cantautors, no ho puc negar i vaig sempre buscant veus que em diguin coses especials, i la de Gianmaria Testa ho és, té un timbre de veu molt italià, (a l’estil dels grans cantants del seu país, Paolo Conte, Luigi Tenco, Fabrizio de Andrè…), ronca, profunda, envolupant que et seduïx.

21112007122435

Gianmaría Testa (1958) va començar la seva carrera musical com guitarrista i cantant en diversos grups de rock, per a acabar en 1995 editant el seu primer disc en solitari i contraposat a tot el que feia fins a llavors. Poc conegut per aquí, Gianmaria Testa, és un músic amb una treballada trajectòria repleta de discos sublims i honests, escrits amb sapiència i musicats amb trossos de folk, jazz i fins i tot música de càmera.

El disc d’avui, “La valse d’un jour” o “Il valzer di un giorno” (2002), està ple de boniques cançons. Són a temporals, capaces de produir records i sensacions cada vegada diferents. Aquest àlbum no es tracta d’un treball original és un recopilatori de cançons i poemes íntims.

TestaGLavalse

Artista

Gianmaria Testa

Àlbum La valse d’un jour
Cançó que escoltes Dentro la tasca di un qualunque matino

En els seus anteriors treballs les cançons de Testa estaven acompanyades per multitud d’instruments, a manera de Big Band, amb ritmes com el jazz, swing, bossanova… no obstant això, les versions amb aquest disc apareixen “nues”, la seva guitarra i la de de Pier Mario Giovannone, un poeta amic seu, que contribuïx també, vocalment en algun dels temes. La simplicitat del conjunt compon una història coherent, com sol ser norma en tots els seus treballs.

En general es tracta d’un àlbum intimista amb música lenta i lletres nostàlgiques… és lent molt lent , convida a relaxar-se i veure el positiu i bo de la vida.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

premisbloc
període de votació obert fins el 10 de setembre de 2009

toiesmesarticles

peu2

Anuncis