Disc de la Setmana: Rachelle Ferrell “Live in Montreux91-97”

RachelleFerrellAvui és el torn per al jazz vocal, una de les meves debilitats, fa mesos que no incloc en les meves recomanacions cap disc d’aquest gènere, però a punt de fer vacances bé mereix la pena escoltar a la nostra protagonista, la pianista, cantant, compositora i violinista Rachelle Ferrell (1961). L’escoltarem en una recopilació de les seves actuacions mes assenyalades en el Festival Suís de Montreux, on sempre ha causat sensació, des del any 1991 al 1997, Live at Montreaux 91-97” (2002).

Un disc ple de vigor on, una veu impressionant en registres i modulació, amb una força poc comú, ens farà vibrar. Navegant entre el soul i els estandars del jazz, modela d’una forma molt particular els temes amb la seva veu negra.

Interpreta amb igual facilitat i brillantor R&B soul i el jazz. Instrumentista, vocalista i compositora; com ella diu: “la feina del compositor és expressar sentiments en forma de paraules la feina de l’intèrpret és transformar les paraules en sentiments”. La seva veu no distreu el text sinó que ho realça fent gala del seu imaginatiu scat sense deixar de crear emoció. Encara que ningú s’ha posat a amidar les vuitenes de la què és capaç, és indubtable que és una de les vocalistes amb un dels majors registres vocals del món.

Personalment m’encanten les versions que fa del tema de Sam Cooke, “You send me“, o l’extraordinària “My funny Valentine” de Richard Rogers o els sensuals duets amb Will Downing. Escoltar-los són suficient per a fer-se una idea per als què no la coneguin del dimensió d’aquesta artista i, un consol comprovar que el talent i la creativitat no han mort!

0000026303_350

Artista

Rachelle Ferrell

Àlbum Live in Montreux 91-97
Cançó que escoltes You don’t know what love is

Allunyada de concessions comercials, la seva opció per mantenir la integritat i llibertat, tal vegada sigui la raó per la què la seva trajectòria professional es caracteritza més per els  impressionants directes que pel nombre i difusió dels seus enregistraments, a pesar que el seu art li permet rivalitzar, crec que avantatjosament, amb les cantants més conegudes d’avui dia, com Diana Krall, Casandra Wilson, Madeleine Peyroux.

Un directe de força, ritme, i un vídeo en clau de soul, poden ser una bona injecció de vitalitat per a les nostres vacances. Bé, aprofiteu-les al màxim i ens tornem a veure a la tornada. Salut per a tots.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

premisbloc
període de votació obert fins el 10 de setembre de 2009

toiesmesarticles

peu2

Anuncis