Disc de la setmana: Coleman Hawkins and Ben Webster “Encounters”

Després d’un estiu donant voltes al country/rock i dos recomanacions més (Dick Haynes i Al Foster) molt diferents una de l’altre. Tornem a l’essència d’aquesta secció i us recomanaré un disc de jazz, del més pur jazz dels anys 50. Dos figures del saxo tenor, Ben Webster amb el seu tan característic estil Kansa City i Coleman Hawkins, el gran mestre del instrument, ell va fixar les primeres i més importants regles que determinarien el concepte i llenguatge del saxo tenor en el jazz.

pd661351

“Coleman Hawkins & Ben Webster, Encounters”, és el disc d’avui. En el que per damunt de tot sobresurt el gran talent que tenen el dos musics, Hawkins i Webster i la perfecta compenetració entre ells mentre estan interpretant els temes del disc.

Aquesta sessió de 1957 va reunir dos dels més important saxofonistes tenors de la historia del jazz. Un desafiament de colossos, per un costat Coleman Hawkins, el més clàssic dels tenors, mentre que per l’altre Ben Webster el més gran beladista.

Tot i que la resta de la banda està formada per músics estel·lars (incloent el pianista Oscar Peterson, el guitarrista Herb Ellis i Ray Brown al contrabaix),sempre tenen per guia a Hawkins i Webster.

Hawkins-Webster-cover

Artista

Coleman Hawkins and Ben Webster

Àlbum Encounters
Cançó que escoltes It nerver entered my mind

De fet, ells desenvolupen un tipus d’interacció que més que dos saxos tocant a l’hora sembla un conversa. Particularment bonica en el suau tema “It never entered my mind” i en el swing lent de “Shine on harvest moon”. Equilibri en cadascun del temes i una conjunció màgica, fan d’aquest disc reeditat per Verve, un dels títols de referència en la discografia d’ambdós. Altres temes destacats inclosos en aquest disc són la sensual belada “Tangerine” i “La Rosita”, amb cert regust llatí.

Es un d’aquest discs per escoltar amb tranquil·litat, sentir cada una de les notes que surten dels instruments dels dos genis del saxòfon tenor i gaudir-lo… És tot un plaer.

.

Per acabar recomanar una exposició.

outAl CCCB fins el 18/octubre/2009, es pot gaudir de la molt interessant exposició “El Segle del JAZZ”, Un recorregut cronològic pel Jazz. Considerat com un dels esdeveniments artístics del segle XX , i l’interrelació amb les altres disciplines artístiques (pintura, fotografia, cinema..) al llarg de la seva historia. Caràtules, cartells, material publicitari, programes, revistes i pel.pel·lícules on el Jazz és el protagonista. Exposició que ens arriba de França i s’ha incorporat una secció dedicada a la Barcelona de principis dels anys 50 i la seva connexió amb els sons del jazz.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’


toiesmesarticles
105bloc
Anuncis