L’USLA i l’inici del curs

usla11 Els amics de l’USLA, conjuntament amb l’Ateneu Santfeliuenc i la Penya Barcelonista de Sant Feliu de Llobregat, ens han convidat a la inauguració del curs acadèmic de la Universitat Social, Lliure, Autogestionada (USLA) que tindrà lloc el dimecres 30 de setembre de 2009, a les 20 h, a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc.

.

usla12Als que us apassiona el futbol i us agrada la història podreu conjuminar ambdues coses a través de la conferència inaugural  “El FC Barcelona durant el període de la Guerra Civil”, que anirà a càrrec de  Josep M. Solé i Sabaté, catedràtic d’història contemporània de la UAB. En el decurs de l’acte, es presentarà el llibre editat per Angle Editorial El Barça en guerra (1936-1939) del qual són autors el conferenciant  Josep M. Solé i Sabaté i el periodista Jordi Finestres.

El llibre és un estudi del FC Barcelona durant la Guerra Civil, un període ple de dificultats per al Barça, tant econòmiques com simplement de subsistència. Una mostra n’és, l’afusellament del seu president  Josep Sunyol, diverses vegades diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats, que va ser assassinat a l’inici de la Guerra, el 6 d’agost de 1936, després d’una emboscada del bàndol franquista a la serra de Guadarrama.

.

.

toiesmesarticles
105bloc