Frozen River

frPotser alguns de vosaltres que ahir vau tenir festa vau poder anar al cinema.. Pels que encara no hi heu pogut anar avui us porto una extraordinària pel·lícula, que us ha de sobtar i n’heu de sortir meravellats…

Mystic River, The River, Río Salvaje, El Río… Sembla que aquesta paraula és garantia de bona pel·lícula i ‘Frozen River’ (Rio Helado) entra amb tota classe de mèrits en aquest selecte grup. La pel·lícula, guanyadora del Sundance’08, i primera cinta de Courtney Hunt, és un excel·lent treball, d’aquells que n’hem de sentir a parlar i que us encoratjo a que aneu al cinema abans que les nefastes polítiques comercials la releguin a la sessió golfa.

No se d’on ha sortit aquesta dona, la Courtney Hunt, ni on havia estat amagada però és increïble que dirigeixi així el seu primer llargmetratge. Una pel·lícula de dones que lluiten per sortir-se’n de les seves situacions personals, uns caràcters tan reals que el guió no necessita gaire més per captivar-te des del primer minut. La historia té un rerefons interessant, les reserves índies, territoris autogestionats situats normalment als llocs més inhòspits dels Estats Units, en aquest cas la història transcorre a la Reserva Índia dels Mohawk, situada a l’Estat de Nova York just a la frontera amb l’estat de Quebec al Canadà.

fr2

No es tracta d’una pel·lícula ‘indie’ més, es tracta de 97 minuts de drama social on es barregen diferents històries personals que comparteixen el riu gelat del Saint Lawrence, dintre de la reserva índia però a cavall entre els Estats Units i el Canada. Dir que el guió és perfecte seria potser exagerar una mica però sí que aquest és consistent, original, sense fissures, contenint constantment a l’espectador que, empès per la inèrcia i ritme de la pel·lícula, va  sempre uns passos per endavant dels aconteixements.

fr3La Melissa Leo, que ja l’havíem vist a ‘21 gramos‘ fa un paper francament extraordinari, representant una dona treballadora amb suficients problemes econòmics, socials i personals com per considerar-la marginal. El seu únic objectiu és subsistir, mantenir a la família i poder-se comprar una casa pre-fabricada. Aquesta marginalitat queda encara més reforçada pel paper de la Misty Upham, una índia amiga dels ‘blancs’ que lluita per que li tornin al seu fill. Totes dues porten el pes de la pel·lícula, totes dues es complementen a la història…

El paisatge és l’altre ingredient. La fotografia impactat de la reserva, el fred intens i el riu gelat, el gran protagonista, ambienten una història de marginalitat, de la família, de l’amistat..

fr4

La directora ja havia estrenat ‘Frozen River’ com a curtmetratge però ara, al passar-lo a llargmetratge, introdueix dos papers nous, el del policia i el del seu fill gran, a la cinta interpretats genialment per Michael O’Keefe i Charlie McDermott.

Una pel·lícula que no us podeu esperar a que la facin al Canal Plus i que us animo a veure. No us decebrà !

fr5

Aquí us deixo l’enllaç per veure el tràiler en V.O. i en alta definició (cliqueu a la foto de l’esquerra).

(a la pàgina veureu la possibilitat de veure el tràiler en diferents formats. En totes les opcions heu de tenir el QuickTime instal·lat).

No us perdeu el web de la pel·lícula: http://www.sonyclassics.com/frozenriver/main.html

.

M’agradaria saber la vostra opinió si heu vist la pel·lícula:


<<< Veure més articles de cinema

toiesmesarticles
105bloc
Anuncis