Querida Dª Elena, un documental de TV3

qdeDes d’aquest bloc us he parlat alguna vegada sobre les cartes del Consultori d’Elena Francis. Ara us vull informar de l’emissió a TV3, dins del programa “Sense Ficció” del 2 d’octubre, d’un documental sobre el tema. Us comunico que han canviat la data i l’hora d’emissió, del dijous 1 d’octubre al divendres 2 d’octubre, a les 22:15 h.

Aquest documental es basa en el mític programa del Consultorio para la mujer Elena Francis, emès per Radio Barcelona i més tard per Ràdio Peninsular. Com sabeu, es tracta d’un consultori sentimental i de bellesa que va tenir un gran ressò al país. L’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, a Sant Feliu de Llobregat, en conserva el fons documental. Són més de  70. 000 cartes del període de 1951-1972, les quals, juntament amb les seves respostes i alguns guions del programa, van ingressar a l’Arxiu l’any 2007 procedents de Can Tirell (Cornellà de Llobregat), un mas propietat dels Fradera,  la família titular d’aquests laboratoris de cosmètica.

ef2Durant gairebé dos mesos un equip de TV3 va consultar  i va seleccionar una mostra prou representativa de les cartes de la dècada dels anys 50 com a base per fer el guió del documental. El contingut de les cartes i les respostes s’il·lustren a través d’imatges i pel·lícules procedents de diversos arxius públics i privats. Els autors del documental han fet una investigació laboriosa perquè hi ha pocs fons d’imatges en moviment sobre el període i perquè els que s’hi conserven, com el del NODO, són sobretot testimonis directes de l’Espanya oficial i no tant d’aspectes de la vida quotidiana i, menys, de la intimitat de les dones. Voler revelar allò que no sempre era visible a la llum pública, i que  a vegades podia ser inconfessable en aquell temps, com determinats sentiments, relacions i percepcions, n’ha difultat més el procés d’elaboració.

El resultat de tot aquest treball és el documental “Querida Dª Elena”.

tv3Fitxa del documental


Guió i direcció: Josep Rovira
Realització: Lluís Montserrat
Documentació: Montserrat Bailac
Edició: Jordi Díaz
Muntatge musical: David Bustamante
Imatge: David Bou, Carles de la Encarnación, Ferran Prat, Josep Maria Suñé
Producció: Roser Costa, Toni Quer

Nota: El link de la pàgina de TV3 l’han canviat i no és el que indica la figura. Clicant-la anireu al nou enllaç.

.

mluz

.

.

.

<<< Veure articles relacionats

 .

toiesmesarticles

peu2