Disc de la setmana: Eliza Gilkyson “Beautiful world”

Eliza Gilkyson (1950), el seu últim treball és “Beautiful World” (2009), segueix la línia del  fins ara més important disc “Paradis Hotel” (2005), però amb una notable diferencia, rebaixa els tons més foscos de la seva obra per portar-nos una col·lecció de cançons, solides, agradables e molt interessants pel seu potencial.

ElizaGilkysonNew44444444444444BedfordSummerfest2006

.

Amb una veu aspre em recorda una mica a Lucinda Williams. Però una més acurada audició, ens descobreix que existeixen considerables diferencies en la forma de enfocar els seu treball aquestes dues dones dotades d’un gran talent. Mentre la Williams s’enganxa a la mitologia del sexe, drogues i auto destrucció, la Gilkynson està decidida a viure com un adult en un mon ple de problemes adults.

Se l’ ha volgut encasellar com artista cristiana, per les moltes imatges bíbliques que tenen les seves cançons, més bé crec que és una espiritualitat en el context de la lluita de pensaments que es troba en el diferents moments de la seva vida. Així amb aquest disc trobem la fusió de conceptes religiosos amb les seves creences polítiques més progressives, sense sacrificar la qualitat de les seves lletres.

B0016GLX26

Artista

Eliza Gilkyson

Àlbum Beautiful World
Cançó que escoltes Great correction

En ho estrictament musical, aquest disc és una continuïtat del folk americà, que va evolucionar a partir dels espirituals i el himnes. Escoltar-ho ens dona una sensació de eternitat que és molt d’agrair. El primer tema “Esmerald street” és especialment atractiu, lletra senzilla, guitarres cruixents i una encantadora melodia es conjuren per fer volar la impressionant veu de la Gilkyson. Així dona pas a un grapat de suggestives cançons, amb una producció força brillant que crea una atmosfera inigualable per acompanyar la seva veu. Encel-lents son les col·laboracións de Davids Grisson a les guitarres i el violiniste Elana James.

Ni la vida ni l’amor han escatimat arestes a la seva vida, però escoltar la seva música es com tancar velles cicatrius, la pregunta no és quina de les seves cançons és la millor, seria com triar entre la seda i el vellut.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles
105bloc
Anuncis