Actes a Sant Feliu de Llobregat sobre la Setmana Tràgica

st1Actes a Sant Feliu de Llobregat sobre la Setmana Tràgica

Des de toies.com ja us vaig parlar de la Setmana Tràgica a Sant Feliu de Llobregat a través d’una mini sèrie de quatre capítols. Ara tindreu l’ocasió d’assistir a un seguit d’activitats en relació al centenari d’aquesta insurrecció. Primer de tot, del 30 d’octubre fins al 22 de novembre, podreu veure a Can Ricart l’exposició produïda per l’Arxiu Nacional de Catalunya “Memòria gràfica d’una revolta: La Setmana Tràgica a Catalunya (juliol-agost 1909)”. L’exposició s’inaugurarà el divendres, 30 d’octubre a les 20 h. Es tracta d’una crònica fotogràfica que recull el que va passar durant aquells dies als carrers d’algunes ciutats catalanes. La mostra té el valor de presentar els primers reportatges dels pioners del fotoperiodisme a Catalunya, com Josep Brangulí Soler i Josep Maria Segarra i Plana. També a Can Ricart hi haurà un espai expositiu dedicat a las Setmana Tràgica i Sant Feliu de Llobregat.

st2Podrem assistir a diverses conferències, una, el dia 5 de novembre, a càrrec d’Eduard Mas Joan, que tractarà sobre els fets i el context general de la Setmana Tràgica a Catalunya, i l’altra, d’ Agustí G. Larios i Jordi Ferrer, presentats per Mercè Renom, que aprofundirà en el context local i comarcal del període.

També tindrem l’ocasió de veure dues pel·lícules a CineBaix:  el 12 de novembre a les 20 h., es projectarà “Ferrer i Guàrdia. Una vida per la llibertat”, d’Agustí Corominas i Canals, sobre la biografia del fundador de l’Escola Moderna, que va ser executat sota l’acusació de ser l’ideòleg de la revolta; i el 18 de novembre a les 20 h. “La ciutat cremada”, d’Agustí Ribas.

Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i Consell Comarcal del Baix Llobregat.
Col·labora: Ateneu Santfeliuenc i CineBaix.


st3

mluz

.

.

<<< Veure tota la serie ‘Setmana Tràgica’

.

toiesmesarticles

peu2