Disc de la setmana: Bill Carrothers “Home row”

El disc d’avui Home Row (2008) és una pura casualitat que el tinguem a les nostres mans per gaudir-lo, gravat l’any 1992 per el trio que encapçala el pianista Bill Carrothers (1964) amb la inestimable col·laboració de Gary Peacock al contrabaix i el bateria Bill Steward, va quedar arraconat fins el 2008, Marc Copland el va recomanar a Pirouet Records i va ser llavors quan va sortir del calaix on estava oblidat, per mostrar-nos un treball força interessant ple de expressions líriques i sofisticació a la que no ens té molt acostumant en Bill.

bill carrothers 3777 big

.

La música que ens interpreta és un desafiament. Vells estàndards “Off minor” de Thelonious Monk, “My heart belongs to daddy” de Cole Porter, quasi ni els reconeixem amb totes les voltes que Carrothers lis dona, una complicada qualitat que el fa que desenvolupi un encantador i fi llenguatge al piano, les seves improvisacions desafien la intel·lectualitat, no és pas un disc fàcil d’escoltar, però molt interessant com par recomanar-lo i ben segur que ho sabreu apreciar.


homerowcover_med

Artista

Bill Carrothers

Àlbum Home Row
Cançó que escoltes A squirrels tale

.

El primer tema “When will the blues” de Ornette Coleman, és com una targeta de presentació on els tres musics ens deixen veure el que vindrà desprès, una perfecta línia marcada per la rítmica i uns complexes solos de Carrothers , on ens deixa veure un poder d’inventar fins treure tot el suc a les melodies. Swing, temes més introspectius sense arribar a ser massa sentimentals, canvis de ritme, diàlegs amb els dos acompanyants homes amb grans recursos com son Peacock i Stewart. Tot per un disc que sense ser una obra d’art, és d’una qualitat superior on podem veure a un pianista complert, amb un llenguatge al piano àgil i contestatari.

La veritat és que no entenc perquè Bill Carrothers no te el reconeixement que tenen altres pianistes, molt més recolzats per el public i la premsa especialitzada. Pot ser perquè sempre a volgut ser un “outsider”, dintre el mon de la música. La publicació d’aquest disc encara que tard, és una sort per a tots nosaltres que podem gaudir de la seva música.

.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles
105bloc
Anuncis