Disc de la setmana: Chet Baker & Enrico Pieranunzi “Soft journey”

La setmana passada parlàvem de un disc perdut en un calaix el de Bill Carrothers, aquesta els intèrprets son molt més coneguts, Chet Baker, poca cosa cal afegir d’ell, tant excel·lent trompetista com expert en autodestruir la seva vida i Enrico Pieranunzi (que ja vam escoltar fa un temps amb el seu àlbum “Fellinijazz”), un històric del jazz italià, magnific pianista seguidor de l’herència de Bill Evans.

enrico_e_chet

El disc té una obscura historia, l’any 1978 desprès de acompanyar Pieranunzi a Baker en un dels seus concerts per Itàlia, li va proposar gravar un disc. El resultat va ser “Soft Journey”, que va rebre molt bones critiques, però una pèssima distribució ho va deixar en l’oblid. Desprès de diferents intent per reeditar-lo no va ser fins l’any 2008 que la companyia Egea Records ho ha tornat al mercat dintre de les Pieranunzi Series.

Magnifica l’oportunitat que ens dona aquest disc d’escoltar a Chet Baker en plena forma al final de la seva carrera (a la trompeta i cantant) i l’inici de la carrera de un jove pianista Enrico Pieranunzi.

El disc es compon de quatre temes de Pieranunzi, influïts per l’estil de Chet, entre ells Soft Journey, especialment concebut per l’ocasió; un estandard i un altre de Maurizio Giammacro, en el que Chet es llueix como cantant, especialment meravellosa la versió de 10 minuts de My Funny Valentine. L’acompanyament correspon als millors músics del moment a Itàlia; el bateria Roberto Gatto, el contrabaix Riccardo del Fra, així com el saxo tenor Maurizio Giammarco.

15gttus


Artista

Chet Baker & Enrico Pieranunzi

Àlbum Soft Journey
Cançó que escoltes Animaly Diurni

El millors anys de Chet Baker pot ser ja havien passat, però en aquest disc en deixa lo millor d’ell, belades impressionants que tallen l’alè, l’elegància del so i la precisió impecable de la veu tant característiques de l’angelo, com el coneixien a Itàlia, improvisació, digressió fins arribar a murmuris de vellut. Mentre tant Pieranunzi en composicions mes boppistes, reviu llargues frases en el registre més baix que a ell tant li agrada.

Una meravella de música que os recomano sentir-la amb tota la tranquil·litat del mon, ja veureu com en gaudireu.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis