Disc de la setmana: René Marie “Vertigo”

La veu camaleònica i sensual, càlida i sentimental, de la cantant René Marie (1955) posara el to aquest dissabte a la meva recomanació setmanal.

Poc escoltada al nostre país però força valorada en altres, va ser anomenada com la “Millor Vocalista de Jazz per la Associació de Música Independent al 2002 i seleccionada entre las cinc Rising Star Female Vocal de 2008 pels crítics de la revista Down Beat.

rene marie 21

René Marie, es coneguda per la seva emotivitat a l’escena, sensual de vegades, juganera en altres, però sempre en la línia de las grans dives del jazz. La cantant i compositora exhibeix les seves impressionants facultats vocals i la seva varietat d’influències. Mai va amagar el seu reconeixement a Betty Carter especialment a les seves interpretacions més insinuants,en els temes més sentimentals manifesta gran respecta por artistes com Sarah Vaughan, Ella Fitzgerlad, Dinah Washington y Nancy Wilson.

vertigo

Artista

René Marie

Àlbum Vertigo
Cançó que escoltes Detour ahead

La interpretació que fa dels temes que canta i la seva tècnica, aporten modernitat a la tradició jazzística. La intensitat de les seves dramatitzacions segurament tenen molt a veure amb la seva historia, la vida de una cantant que ho és en contra de la corrent.
Després de moltes vicissituds quan va fer els 41 anys René Marie i treballava en un banc el seu fill la va convèncer per a tornar a cantar en públic. Quasi 23 anys casada amb un home que no volia que cantes, va tindre que fer la difícil tria d’ell o la música i es va divorciar. Del 2000 data el seu primer disc, i la recomanació de avui “Vertigo” (2001), va ser el següent. Onze cançons molt ben triades, en les que sempre troba quelcom més que expressar-nos, donant-lis una dimensió nova tant musical com interpretativa, totes elles plenes de sentiments.
La seva veu no es pot qüestionar, el seu concepte del jazz vocal, el seu domini de la tècnica i una expressió desbordant fan d’ella una artista consolidada que en el futur haurà de donar-nos agradables sorpreses.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis