Disc de la setmana: Baptiste Trotignon “Share”

En el recorregut que faig per diferents discs tots els dissabte, avui ens toca escoltar jazz, jazz contemporani, un jove pianista francès Baptiste Trotignon (1974) amb una interessant carrera al darrera i un futur molt esperançador.

Com presentació podem dir que ha col·laborat amb el millors músics del moment, Steffano de Batista, Bard Mehldau, Archie Shepp…, ha rebut els premis al millor jazzmam com el “Django d’or 2001” ,” Le grand prix de la villede Paris 2002”,”Revelació fransesa de l’any 2003”… ha pres part amb el seu trio en el millors festivals de jazz del moment, Montreux, Toronto, Marceac…

Després de l’èxit dels seus dos discos amb solitari que van aparèixer el “Solo” (2003) i “Solo II (2005), i diverses col·laboracions com a sideman, el pianista Baptiste Trotignon torna aquesta vegada com a cap de formació, una formació de geometria variable així l’escoltarem en duo, trio, quartet i quintet, el disc és “Share” (2009).

Artista

Baptiste Trotignon

Àlbum Share
Cançó que escoltes Firts song

Aquests canvis de formació en un primer moment trasbalsen, però tal varietat de formes al final és tornen en un plaer, compartir l’harmoniosa multiplicitat de colors musicals que van d’un bell duet … “Blue” amb Tom Harrell (trompeta) a trios com son “First Song” i “Vibe”, que obre i tanca l’àlbum, fins el quintet amb tots els vents. Onze temes bonics signats per el mateix Trotigon, d’estil proper a Bill Evans però amb les cadències de Brad Mehldau, romàntic però no sentimental, sense dubte, podem apreciar el molts climes que ens ofereix aquest viatge musical a través de les seves creacions.

Un disc que m’agrada, la veritat és que em va costar de pair-lo les primeres vagades, ara després de varies audicions cada vegada m’agrada més, pot ser és la predilecció que tinc per aquest pianista .

De intensitat reposada, cal escoltar-lo amb tranquil·litat. La personalitat i el caràcter de d’un Trotignon es manifesta de bon tros a pesar que hi ha composicions molt diferents. Crec que és un pas més a la seva carrera… que no hem de perdre de vista.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escriviu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2