Disc de la setmana: J. J. Johnson “The Eminent Vol.1”

El disc d’avui, és un homenatge a un instrument que si va tindre la seva importància al jazz dintre de las big bands, amb l’arribada dels “combos” més petits va quedar relegat a intèrprets i discos molt poc freqüents. Estic parlant del trombó, element bàsic de la música de New Orleans e instrument indispensable com a suport en les improvisacions col·lectives de les grans orquestres.


Com deia abans amb l’arribada del bebop, desapareix de l’escena jazzistica i no més el trobarem en comptades excepcions. Una d’aquestes excepcions és J.J. Johnson (1924 – 2001), després de passar per diferents orquestres va ser capaç de fer del trombó de vares un instrument àgil, amb el què interpretava el complicat llenguatge del bebop.

El disc son les gravacions que va fer per la Blue Note l’any 1953 “The eminent vol.1”, tot l’àlbum és un retrat de qui vol donar un gir expressiu al bebop. Fluidessa melòdica, un molt original sentit del ritme, staccato (notes de durada breu), sense vibrat, un so molt nítid envellutat en qualsevol registre.

Artista

J. J. Johnson

Àlbum The Eminent Vol.1
Cançó que escoltes Capri

L’acompanya en aquestes sessions els millors músics de l’època, Charles Mingus – contrabaix, Kenny Clarke – bateria, Wynton Kelly – piano, John Lewis – piano, Jimmy Heath – saxo , Clifford Brown – trompeta…

No podem perdre l’ocasió d’escoltar una lliçó magistral de bop, aixì com al millor tromboniste de tots el temps i precursor del so actual del trombó.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis