L’home dels nassos (3)

Quan una cosa es repeteix més d’una vegada acaba convertint-se en una costum.. Això és el que passa amb aquest post de L’home dels nassos (*)… El primer al 2007, el segon al 2008.. i ara el tercer al 2009.

I hem de ser fidels a la costum i recordar a Philip Scott Johnson, que amb les seves obres ‘Woman in Art‘, ‘Woman in Film‘ i el darrer de l’any passat amb el ‘Men in film‘ ens ha acompanyat aquest darrer dia de l’any.

Enguany us presento la seva darrera obra: ‘Mondeus‘ (Mountain Landscapes – Temples of the Earth), paisatges de muntanyes, els temples de la terra. El vídeo és un recorregut impressionat per 17 de les muntanyes més famoses del planeta i us recomano que us concentreu en un punt del vídeo i aneu vivint la transformació, tot regat amb el tema “Ikindija” , escrit i interpretat per AlmaNova, de l’àlbum “After Hours” (Magnatune Records), disponible a http://magnatune.com/artists/albums/almanova-afterhours/.

Si voleu anar seguint les transformacions:


0:03 – Mount Ararat – Turkey
0:20 – Pico de Orizaba – Mexico
0:35 – Denali (Mount McKinley) – Alaska, U.S.A.
0:51 – Mount Wilson – Nevada, U.S.A.
1:05 – Mount Kilimanjaro – Tanzania
1:20 – Ailsa Craig – Scotland
1:35 – Nevado Huaguruncho – Peru
1:50 – Mount Temetiu – French Polynesia
2:05 – Masada – Israel
2:20 – Uluru (Ayers Rock) – Austrailia
2:35 – Herdubreid – Iceland
2:50 – Peitlerkofel – Italy
3:08 – Mount Fuji – Japan
3:25 – Mount Everest – China/Nepal
3:41 – Cathederal Peak – South Africa
3:56 – Atwell Peak – Canada
4:12 – Lanin Volcano – Argentina/Chile

(Una vegada posat en marxa el vídeo cliqueu el ‘HD’ situat a la part inferior per veure’l en ‘alta definició’, val la pena !)

.

(*) L’home dels nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies li queden a l’any. Només se’l pot veure, però, el 31 de desembre, o cap d’any. Segons Joan Amades, l’home dels nassos sembla ser una degeneració d’un personatge mític que simbolitzava l’any. Tradicionalment, se sol explicar a la mainada que en aquest dia surt l’home dels nassos, una persona que té tants nassos com dies té l’any. Els nens s’imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que el 31 de desembre a l’any li queda només un dia per acabar.


Per arrodonir la broma, se solia dir als nens que se l’acabava de veure passar per algun carrer proper, per tal que correguessin a veure si el podien trobar. També hi havia qui creia veure’l a les canonades de l’aigua i així ho feien saber a les criatures. Actualment, en algunes ciutats o pobles s’organitza una cercavila amb un capgròs representant l’home dels nassos.

En els pobles petits, es deia que apareix a l’església i devora la pica de l’aigua beneïda.
A Barcelona era tradició de trobar l’Home dels nassos a les 12 en punt a la plaça del Palau, davant la Llotja, dalt d’un cadafal perquè tothom el vegi mocar-se amb unes quantes dotzenes de llençols els 365 nassos que s’espera que tengui per tot el cos, ja que no li caben a la cara.

,

Què passeu una bona nit de cap d’any i un 2010 ple de felicitat !

.

<< Els ‘altres homes dels nassos’

.

.

toiesmesarticles peu2