Disc de la setmana: Gerry Mulligan “At Storyville”

Ja s’han acabat les festes i tornem a la rutina diària, un any més vells… però estic segur que amb més il·lusió que mai. Amb el vostre permís continuaré una temporada més amb les meves recomanacions…desitjo que os agradin.

Després d’uns discos de Nadales, ens retrobem de nou amb el jazz. Ho vaig deixar amb J.J. Johnson i el seu trombó i ho tornem a agafar amb un altre mite del jazz (cool), i un altre instrument poc comú per la seva complexitat el saxòfon baríton, parlo d’en Gerry Mulligan (1927-1996) i el seu disc gravat en directe “At Storyville” (1956).

En Gerry va ser un dels músics blancs mes important i reconeguts de la segona mitat del segle XX. Compositor, arreglista força original e instrumentista dotat d’una tècnica impecable, el tinc entre els quatre més grans saxo-baritons de tota la historia del jazz.

Artista

Gerry Mulligan

Àlbum At Storyville
Cançó que escoltes Birth of the blues

Vaig a fer un petit incís per parlar d’un instrument tan singular com és el saxòfon baríton,. Té el registre més greu de tots els saxos (afinat en Mi bemoll i una octava més greu que el saxo alt), amb una estructura física molt gran i necessita d’una gran bufera per treure-li el seu so.

Possiblement hi han discos més conegut d’ell com els que va gravar amb Chet Baker i d’altres, però he triat aquest disc  perquè em sembla excepcional per poder gaudir de la sonoritat del saxo-baríton. En formació de quartet, troba un soci perfecte amb el trombó de Bob Brookmeyer i una rítmica que envolta i dona sentit als vents (Bill Crow al contrabaix i Dave Baley a la bateria).

Un passeig en mig de estàndards i temes originals. Un excel·lent recorregut per unes interpretacions que juguen entre els tons del cool i del bop, un perfecte acoblament del tots els músics, per deixar-nos un meravellos regal per la nostra oïda.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis