Disc de la setmana: Richie Beirach “The snow leopard”

Tornem a girar la ruleta i aquesta setmana cau un pianista, pianista de jazz, que navega en mig del post-bop, l’avant-garde i la música clàssica. Richie Beirach (1947) és un altre d’aquest músics subestimats o poc coneguts, com es vulgui dir, que de tant en tant os deixo caure en les meves recomanacions.

Per a mi és un pianista coherent e inventiu, amb una innata capacitat per tocar tant lliure com sota estructura i sempre sona original.

De formació clàssica és passa al jazz de la mà dels seus mestres Stan Getz, Jack Dejohnette, Dave Leibman…, té un bon grapat de discos gravats amb el seu propi grup e interessants col·laboracions (Lee Konits, Chet Baker, John Abercrombie…).

Artista

Richie Beirach

Àlbum The snow leopard
Cançó que escoltes Citizen code

El disc d’avui pertany al primer grup, Snow Leopard (1997), l’escoltarem acompanyat del contrabaix de Gerorge Mraz, el bateria Billy Hart i en tres temes amb el violinista Gregor Huebner.

Disc força més variat que altres del seus treballs, introspectiu i amb força sorpreses. Com son les adaptacions que fa de John Coltrane (Naima i Expression), la relectura del obsessiu “Peace piece” de Bill Evans on es submergeix en tota la seva sensibilitat, fins un Bartók i un Montpou on deixa entreveure la seva formació clàssica amb interessants improvisacions.

Un disc de construcció força variat, però que transcorre per un mateix pla de sensibilitat e interiorisme, manté una coherència que és d’agrair i l’interes de cap a peus, molt recomanable.

Potser també us interessi recordar :

…………….Clikar…………………………………………………………..Clikar………………….

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis