Disc de la Setmana: Josep Maria Farràs & Ignasi Terraza “Plaça Vella”

Aquesta setmana he estrenat la botiga que os recomanava dies enredera “Blue Sounds” i la primera adquisició, després de moltes dubtes, ha sigut el disc de Josep Maria Farràs (1943) e Ignasi Terraza (1962), “Plaça Vella” (2009).

Coneixia els dos musics de diferents treballs i varies actuacions, sempre m’han merescut un gran respecte per la seva trajectòria i no he perdut la oportunitat de fer-me en el seu disc.

Qui són aquest dos músics?, li prendre prestada al estimat Tete Montoliu la resposta a la pregunta de ¿Que és el jazz? “El jazz és Josep Maria Farràs, l’únic músic de jazz del país”.

Ignasi Terraza, ceg com en Tete , té un impressionant sentit de la narració i extrema delicadesa en les pulsacions.


Artista

Josep Maria Farràs & Ignasi Terraza

Àlbum Plaça Vella
Cançó que escoltes Plaça Vella

La reunió de trompetista i el trio de Ignasi Terraza, dos generacions de músics, ens porta a un jazz molt directe, del swing al hard bop, un so fresc ple de sentiment i força. Jazz de la vella escola de cuidada factura i exquisida execució. Barreja de clàssics (“I remember Clifford”, “Solitude””Autumn leaves”), amb composicions pròpies, tots dos músics ens donen prove de la seva complicitat, comparteixen un univers sonor que parteix de la tradició fins endinsar-se a les tendències més noves.

Important la presencia de saxofonista americà Jesse Davis com a convidat en dos del temes i no ens podem oblidar a un exigent Dimitri Skidanov al contrabaix i Jean Pierre Derouard a la bateria, per acabar de donar forma al projecte.

L’escalfor de la trompeta de Farràs i la naturalitat de Terraza en porten de Terrassa al cel, passant per la Plaça Vella (homenatge a la plaça de Terrassa on hem gaudit de tantes i tantes nits de jazz), amb el cor a la mà i el sotrac dels sentiments a flor de pell. No més ens resta tancar el ulls, relaxar-se i escoltar, si no vaig errat la primera recomanació de musics del pais que faig des de l’inici.

Potser també us interessi recordar :


…………….Clikar……………………………………………………………………..Clikar………………….

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis