Disc de la Setmana: Maria Muldaur “Sweet Lovin’ Ol’ Soul”

Del folk de la última setmana passem a un altre genere de música, també força popular a Nord Amèrica, el blues i la encarregada de fer-nos gaudir és Maria Muldaur (1943).

Cantant polifacètica s’atrevix tant amb el rock, el blues, folk, gospel, R&B, country, ademés de fer les seves pròpies composicions. Te una excel·lent veu i és una de les rares veus blanques que pot interpretar el blues més tradicional amb la mateixa modulació i sentiment amb que ho fan per exemple Bessie Smith i Lucille Bogan.

Artista

Maria Muldaur

Àlbum Sweet lovin’ Ol’ Soul (Old highway 61 revisited)
Cançó que escoltes Lookin’ the world over

Per varis motius el disc d’avui és molt recomanable, Sweet Lovin’ Ol’ Soul (2005), primer perquè és un tribut a l’excepcional Memphis Minnie, segon perquè és d’agrair un disc totalment acústic i tercer pel acompanyament de músics de primer ordre en el blues com Taj Mahal, Del Rey o Pinetop Perkins, Tracy Nelson… evidentment per escoltar la seva veu plena de sensibilitat i maduresa, acompanyada d’una instrumentació molt adient per actualitzar el temes més clàssics del blues.

Un perfecta oportunitat per escoltar el blues del anys 20 sense el soroll de fons que en deixaven els vells discos dels 50, una perfecta aproximació a les arrels del blues.

Potser també us interessi recordar :


………………….Clikar…………………………………………………..………..Clikar………………….

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis