Disc de la setmana: Duke Jordan “Flight to Jordan”

Ens tornem a retrobar una setmana més, avui amb un altre pianista, molt diferent el seu estil i concepció al del Richie Beirach que escoltàvem no fa masses dies. El nostre disc d’avui és “Flight to Jordan” (1960) del excepcional pianista Duke Jordan (1922-2006).

Duke Jordan va tindre la virtut de buscar i trobar un llenguatge musical propi amb el seu piano, i dic virtut perquè li va tocar viure una època on tots el pianistes volien imitar a Bud Powell. Pianista que donava gran importància a la melodia i a la vegada procura inventar i fer diferent cadascuna de les seves improvisacions.

Així la seva originalitat i creativitat el van fer participar en el naixement de noves tendències musicals que van suposar el principi del bebop. No es pot entendre la creació de temes cabdals a aquest nou so com “Bird of paradise” o “Embraceable you” sense la participació al piano de Duke Jordan. Va ser el pianista del més important quintet de Charlie Parker amb Miles Davis i Max Roach.

Artista

Duke Jordan

Àlbum Flight to Jordan
Cançó que escoltes Star bright

M’encanten les versions que tan el beboop com el hard bop van fer dels estàndards, però encara me agraden molt més gravacions com aquesta, allunyant-se del clàssics per interpretar composicions originals, en general de una gran qualitat, per això m’agrada particularment aquest disc.

En Duke Jordan no ha estat mai al cim dels grans del seu temps, no fa falta més que escoltar amb atenció aquest disc per situar-lo al lloc que li correspon.

Un disc ple d’instants. Instants com el meravellós “Star Bright”, amb una interpretació de les de tancar els ulls i deixar-se seduir. En formació de quintet amb el trompeta Dizzy Reece i un molt jove Stanley Turrentine al saxo tenor li permet gravar sis temes originals (la reedició de Blue Note afegeix dos Bonus tracks), de la rítmica se encarreguen Reginal Workman al contrabaix i Art Taylor a la bateria, on és nota la ma de Rudy Van Gelder a la producció.

Un disc per somiar.

Potser també us interessi recordar :


…………….Clikar………………………………………………………..Clikar………………….

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis