Disc de la setmana: Charles Tolliver “The ringer”

Charles Tolliver (1942) és un d’aquest excel·lents músic què hagués tingut que compartir un lloc a l’Olimpi del jazz amb el grans musics del 60 i 70, però per atzars de la vida va quedar en un segon pla.

La música què fa camina per la frontera entre el hard bop i el free jazz, la seva idea de donar llibertat a la música de jazz, sorgeix com una forma de millorar el poder expressiu del solista de bebop.

The Ringer (1969) és uns bona mostra de Tolliver com a compositor, cinc temes de pròpia collita, per un àlbum memorable, sempre cercant més en ja, sense deixar de costat la tonalitat, se surt de la ortodòxia boper arrossegat per un apassionant inconformisme. Com trompetista te una tècnica notable, enèrgic, agressiu, gran improvisador, brillant, és nota la seva formació en els jazz Massengers de Art Blakey.

Artista

Charles Tolliver

Àlbum The ring
Cançó que escoltes Mother Wit

El conjunt que acompanya a Tolliver en aquest disc, son el music que en aquells moments estaven de gira per Europa amb ell, i a la gravació es nota la compenetració del grup, després de un munt de concert junts. El disc ho composen cinc temes rítmicament complexes com Plight o On the Nile (d’aromes orientals), la misteriosa belada Mother Wit o el blues de Spur, tots plens de moments memorables.

En definitiva un dels seus millors àlbums, abans de la seva desaparició del mon del jazz actual i la caiguda en l’oblid per gran part dels afeccionats. El perquè de la seva desaparició, misteri, adversitat, injustícia, no ho sé ben bé, però el que si podem fer és gaudir d’aquesta gratificant música.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2