Disc de la setmana: Frank Morgan “Love, lost & found”

Avui repasarem la part més dolça e intima del jazz, de les mans d’un gran saxofonista especialista en donar a les belades un só molt particular i emocional.

Frank Morgan (1933 – 2007), és l’últim saxofonista parkeria. Protegit d’en Charlie Parker va agafar tot lo bo i dolent del gran mite, entre elles la seva adicció a les drogues.

Tenia tot el potencial per ser una gran promesa, però és va passar més de trenta anys entrant i sortint de presidi fins l’any 1985, ja net, on va començar una nova etapa on va sonar molt proper a Charlie Parker, per després desenvolupar el seu propi bop.

“Love lost & found” (1995), disc en el que ressalta el costat més romàntic del saxo alt, l’hi acompanyen tres monstres de la rítmica del jazz, al piano Cedar Walton, la bateria de Bill Higgins i el contrabaix de Ray Brown.

Excel.lent beladista, ha triat 11 temes, standards dels més coneguts, “I can’t get started”, “My one and only love”, “All the things you are”… Però les revisions que en fa Morgan son tant emocionals que no importa tornar-les a escoltar .

Artista

Frank Morgan

Àlbum Love, lost & found
Cançó que escoltes I can’t get started with you

És tot un perill pels músics endinsar-se en la re-interpretació de temes tant coneguts, que si no és té alguna cosa nova que aportar pot fer del disc força avorrit, però les versions de en Morgan tenen tant d’emotiu i quelcom personal que afegir, que les fan diferents i entranyables d’escoltar.

Cal destacar el domini del instrument, la forma tant particular d’atacar el temes amb sentiment i fins i tot la sensualitat en cada una de les notes que treu del seu saxo, notes dolces, equilibrades. Una de les peculiaritats d’aquest disc  és l’instrument que fa servir en Morgan, el saxo alt, poc comú en les belades, on el saxo tenor és el rei sense cap dubta. El seu so “bemoll” no el fa tant idoni per aquest tipus de música, encara que en Morgan sap jogar a la perfecció amb els tons mitjans, el que li dona una atmosfera introspectiva en els onze temes que interpreta en aquest molt bon disc.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis