Disc de la setmana: Horacio Larumbe “Una noche en Rosario”

Estic especialitzant-me en discs que per una raó o per un altre s’han quedat al fons del calaix de les discogràfiques, en aquest cas va ser el mateix músic qui no el va voler editar (preferia la vitalitat de l’experiència en directe).

Un disc anomenat “Una noche en Rosario” (2002), la seva pòstuma edició fa justícia a una llegenda de la música Argentina, no és un altre que el pianista Horacio Larumbe (1939- 2003).

Gravat en directe, ens fa una demostració de l’ampli que era el seu univers musical, així podrem escoltar clàssics del jazz, algun tango i fins i tot composicions pròpies de música popular.

Aquest repertori tant eclèctic no ens distreu de l’important… la seva música. La força d’aquest directe, no està tant en la recerca com en la desobediència de l’establert i les seves estructures.

Artista

Horacio Larumbe

Àlbum Una noche en Rosario (solo piano, en vivo)
Cançó que escoltes I surrender dear

Pianista de un gran talent com improvisador, ens deixa un àlbum d’imaginació i fantasia, ple de recursos de diferents llenguatges musicals. Em sembla com un passeig per diferents carrers on les composicions no atrapen al pianista, si no és ell qui las amanseix i lis dona un frescor que no em recorda a cap altre pianista. Belades, swing, bossa, tango, sempre re-inventa, un “Moon river” que no em sona pas, “How high the moon”, “La Puñalada”… sempre i encara més en aquesta actuació s’implica fins el fons, perquè tots aquest temes no semblin repetitius, o pel menys a mi m’ho sembla.

Com va dir aquell “Che, que bueno que viniste….che, que bueno que hayan rescatado” està meravella.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis