Disc de la setmana: Stephane Belmondo “Wonderland”

Avui us presento un disc singular, és la primera gravació en solitari del excepcional trompetista Francès Stephane Belmondo (1967), i per aquest esdeveniment ha triat 10 temes d’en Stevie Wonder “Wonderland” (2002), dels que fa una re-interpretació en forma de jazz molt personal.

Belmondo és un músic singular, sense cap dubte és un dels més ben dotats del jazz contemporani Francês. La seva historia està plena de renovades inquietuds. Amb només 20 anys Chet Baker el va nomenar com el millor trompetista Europeu, posteriorment am el seu germà Lionel, va formar diferents quintets i trios (especialment interessant el que van fer a la cantant nord americana Dee Dee Bridgewater), fins aquest disc que marca una inflexió a la seva carrera.

El disc cuida molt el detall sense sacrificar la espontaneïtat associada amb els registres del jazz. Pocs músics, i més avui en dia, son capaços de fer un àlbum sencer tant cuidat i amb un fort sentit de la narrativa, d’astorada sensibilitat. Un gran treball de compressió del temes de Wonder, per una interpretació innovadora i la capacitat que té per donar equilibri al disc.

Artista

Stephane Belmondo

Àlbum Wonderland
Cançó que escoltes You will know

D’extrema importància para aquesta revisió és l’acompanyament que porta, per donar vida en clau de jazz a 10 dels temes no tant populars de Steve Wonder. El piano d’en Eric Legnini dona un joc precís i clar, el ser germà Lionel s’encarrega de flautes i clarinet així com del ajudar amb els arrengaments.

Un disc de jazz que ens ennuega de tanta ànima i sentiment com deixa anar, lirisme riquesa harmònica, una fusió perfecta per un àlbum que no està massa lluny de ser un referente dintre del jazz del nostre continent.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis