Disc de la setmana: Ernestine Anderson “Live from Concord to London”

Ernestine Anderson (1928), és un altre de aquestes excel·lents veus que van romandre amagades darrera les gran “senyores” del Jazz, encara que cinc dècades i uns 30 àlbums, ens diuen de la seva qualitat.

Cantant amb talent, possiblement li falta copejar las emocions no deixar-nos impassibles, però el que si què fa és donar un tractament honest i amb una bona carga de musicalitat a les seves interpretacions. Pot fer que el seu cor t’esquinci en un moment i tot seguit et faci ballar, tant la podem escoltar en una belada entendridora com ficant-se de peus en un blues.

Després de desaparèixer en varies ocasions, reapareix de la ma del gran contrabaix Ray Brown, la porta al prestigiós festival de Concord on té un important èxit, el què li permet gravar els seus millors àlbums i tornar a la primera fila del jazz vocal nord-americà.

Artista

Ernestine Anderson

Àlbum Live from Concord to London
Cançó que escoltes Don’t get around much anymore

Així el disc d’avui no és un altre que “Live from Concord to London” (1977). La primera meitat correspon a l’històric retorn al Festival de Jazz 1976 Concord. És nota la emocionant simbiosis del públic i la cantant en el dia de la seva retrobada amb el directe, després de 10 anys sense cantar.

Per aquest dia tria quatre temes “Don’t get around much Anymore” i els molt coneguts “Stormy monday”, un emotiu “I am blue “ i “Days of wine and roses”, i per acabar de arrodonir-lo s’envolta del millor acompanyament possible Hank Jones (piano), Ray Brown (contrabaix) i Jake Hanna (bateria).

L’altre part del disc és d’un any després, ja més estable i amb una secció rítmica Anglesa, revisa temes de Ellington, Strayhorn , Porter i Hart i Rogers, així podem escoltar-la en molt bones versions de “My romance”, “Love for sale”, Take the “A” train”…

Un bon disc per sortir-nos de les clàssiques veus femenines i donar pas a cantants que son força interessants escoltar-les.

Si teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis