Disc de la setmana: Hank Jones “Bop Redux”

El d’avui és un homenatge a un dels mites del jazz, Hank Jones (1918 – 2010), excel·lent pianista que ens ha deixat fa poc dies. El jazz és un estil amb poc més de 100 anys, el temps passa inexorablement i l’edat dels seus musics fa que m’estigui quedant sense cap dels meus mites vius, (estava en cartell el març passat al festival de Jazz de Terrassa i no el vam poder gaudir, es va suspendre el concert).

Poca cosa diré de la seva vida, en tots el diaris de les últimes setmanes hem pogut llegir la seva biografia. No més recordar que en els més de 70 anys que ha estat en actiu va acompanyar al millors del gènere, Ella Fitzgeral, Charlie Parker, John Coltrane, Miles Davis, Ben Webster, West Montgomery… el que diu molt de les seves qualitats, com anècdota va ser l’acompanyant de Marilyn Monroe quan li va cantar el Happy Birthday a J.F. Kennedy.

Musicalment, no era exactament un bopper, encara que va tindre una estreta relació amb aquesta corrent, no obstant el seu estil era capaç d’adaptar-se a qualsevol context. Elegància interpretativa, sensibilitat melòdica i una gran intuïció han fet d’ell l’últim gran pianista pre-Bop.

Com a mostra del seu delicat estil, de com acarona les tecles, de les seves harmonies he triat “Bop Redux” (1977), àlbum curiós, en trio,  presenta una relectura de temes clàssics del Bop (Confirmation, Ruby my dear, Round midnight… fins a vuit peces de Parker i Monk).

Artista

Hank Jones

Àlbum Bop Redux
Cançó que escoltes Ruby, my dear

El resultat, com sempre en els treballs de Jones, és convincent i fins i tot brillant. És una sessió gravada fora del seu temps, l’any 1977 el bop feia dies que havia quedat endarrere , però la seva sonoritat és autentica, viva i atemporal. Balades sensibles i suaus però amb un swing ferm en els temes de tempo més accelerat.

Es fa acompanyar pel bateria Ben Riley i George Duvivier al contrabaix, un disc ple del bon gust com caracteritzen les interpretacions d’en Hank Jones i es pot esperar d’un dels grans. Deixo aquí el meu petit i sentit homenatge.

.

Ara que arriba l’estiu us deixo penjats els programes del festivals de jazz més important que és fan arreu de l’estat, per si us pot interessar.

Clikar el cartell per veure el programa.

Si teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis