Disc de la setmana: Patti Wicks “Love locked out”

He quedat gratament sorprès al escoltar aquesta pianista/cantant de New York Patti Wicks. En un mercat que em sembla força saturat d’aquest tipus de músics, crec que té un lloc apart.

Com a pianista té una manera de tocar molt personal i la seva veu es reconeix al instant, un estil molt particular d’un fraseig i dicció impecable. He de reconèixer que el què me m’ha captivat és el conjunt, la seva musicalitat, el gust impecable i a la vegada singular, el treball d’aprofundir en el significat de les lletres ha fet que es guanyes el meu respecte.

A la seva infantesa va tindre problemes físics que li van deixar deficiències visuals, pel que podem escoltar la seva oïda ha compensat la manca de visió. Influenciada per la música dels més grans del Jazz, Miles Davis, Wayne Shoter, Bill Evans…, tot aquest treball és tradueix en un disc que li dona sortida als escenaris del jazz, “Love locked out” (2003).

Revisions força personals de temes del Great American Songbook, Porter, Bergman, Coleman, Lamot, Hart & Rogers… En la seva veu podem escoltar l’influencia dels trompetistes i l’efecte Bill Evans al piano per a mi és més que evident.

Artista

Patti Wicks

Àlbum Love locked out
Cançó que escoltes An empty glass

Manté la tradició del les veus del sur Jeri Allen, Nina Simone, Shirley Horn… però mai va voler escoltar masses vocalistes, per por a no semblar un clon. Aquest disc és una clara prova de que la seva veu ronca, fora influencies insubstancials, té vida pròpia, possiblement massa responsabilitat en voler ser una bona comunicadora, no li fa perdre un só melangiós, intim i una entonació que em sembla excel·lent.

Ben cert és que darrera un bon àlbum sempre hi ha un magnific acompanyament i aquest cas no és una excepció, Joe La Barbera a la bateria i Keter Betts contrabaix porten el ritme a la perfecció, i ens deixen aquesta perla per gaudir escoltant-la.

.

Ara que bé l’estiu deixaré penjats els programes del principals festivals de jazz que és fan  arreu de l’estat, per si os pot interessar.

Clikar el cartell per veure el programa.

Si teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis