Disc de la setmana: William Elliott Whitmore “Animals in the dark”

Un altre salt en les meves recomanacions setmanals, avui tornarem a les veus aspres, que com heu pogut veure si seguiu el blog, tant m’agraden.

“Animals in the dark” (2009), és la consagració d’en William Elliott Whitmore (1978). Ell mateix és l’autor de les lletres, cançons apocalíptiques plenes de espiritual austeritat, és belluga perfectament en temes com la mort o l’esperança i la seva música beu dels models  propers al blues i el folk , el que sí os puc assegurar és que aquest disc té molta intensitat musical i emocional.

Bluesmen de veu profunda i esquinçada no és nou en el món de la música, abans de treure el disc que recomano avui ja porta cinc àlbums a les seves esquenes, el que li dona una maduresa pel que aquest treball li ha sortit redó.

A diferencia dels seus anteriors treballs, afegeix més instrumentació a la seva guitarra o banjo, això no vol dir que trobarem guarniments musicals. Continua sonant cru i autentic, es fa valer de sobris arrengaments per donar profunditat a cançons plenes de missatges i molta carrega ideològica, “old devils” (..polítics i xarlatans contra el que ens hem de revoltar…) fins a tornades obsessives com les de “A good day to die”.

Artista

William Elliott Whitmore

Àlbum Animals in the dark
Cançó que escoltes A good day to die

Tot això sota una atmosfera densa que no deixa passar la llum, repetitives i minimalistes percussions, banjos, guitarres acústiques, pedal steel, y fins i tot un òrgan Hammond per treure el seu costat més soul, tot per abrigallar la seva aterradora veu.

De veritat que és un artista molt especial, que cal prestar-li la nostre atenció, us deixo aquest bocí de bona música.

A Good Day to Die :


It was a beautiful day
And the sun was a-shinin’ high
Not a cloud up above
It was a good day to die

And I got my chores done
I got the horses fed
I took a swim in the pond
Just to clear out my head

It was a good day to die
It was a good day to die
And Lord knows I gave it my hardest try
But it’s a good day to die

It was a beautiful day
And now the moon is a-shinin’ bright
And I got my boots on
It’s a good day to die

Ohhh, it was a good day to die
It was a good day to die

It’ll all be good by and by
Mmm, but it’s a good day to die
Ohhh, it was a good day to die
Ohhh, it’s a good day to die
And it’ll all be good by and by
Mmm, it was a good day to die

.
Ara que arriba l’estiu deixaré penjats els programes del festivals de jazz més important que és fan arreu de l’estat, per si us pot interessar.


Clikar el cartell per veure el programa.

Si teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis