Disc de la setmana: Herbie Hancock “Maiden voyage”

Ja s’han acabat les vacances, torna tot a la normalitat i el meu espai setmanal no ha de ser una excepció. Aprofitaré ara que tenim encara les neurones descansades per presentar-vos un disc, un disc que els entesos el tenen per imprescindible a qualsevol discoteca de jazz i jo no els portaré la contraria. (Posant pressió)


“Maiden voyage” (1965) marca el inici de la plenitud de un jove pianista en aquells moments. Herbie Hancock (1940), no era pas un music desconegut venia de formar part del quintet de Miles Davis. Amb aquest disc decideix endinsar-se de ple per camins impressionistes, seguint l’ambient del quintet de Miles. Així les seves composicions son un model de capacitat descriptiva, d’exquisida delicadesa melòdica.

No estem escoltant New Age o Smooth jazz, és jazz amb totes les lletres, la seva música té vida. Aquesta música es belluga en mig d’acords poc habituals, però crea una base en la que els solistes es poden moure amb tota confiança.

Una formació de primera, Freddie Hubbard a la trompeta, encara que de vegades abusi d’ornament gratuïts, fa una molt bona feina, al saxo tenor George Coleman, sobri, segur, infal·lible, encara no li he trobat mai una errada, tot i córrer el risc d’endinsar-se en noves aventures. La rítmica amb Ron Carter, contrabaix, i Tony Williams bateria son tota una garantia de saber fer, al meu parer una mica més conservadors que de costum però igual de suggerents.

Artista

Herbie Hancock

Àlbum Maiden Voyage
Cançó que escoltes Maiden Voyage

Capitul apart el piano d’en Hancock, per si sol ja val la pena escoltar aquest disc. En particular me encanten les línies que descriu la seva mà dreta, em recorden a Bill Evans, pot ser no tan intenses però si més solides.

Un disc per seure i escoltar-lo, una, dues, tres vegades, és com un viatge per mar, tot calma, la cadència de les ones compassades amb la melodia, subtil, contemplatiu una mica inquietant un excel·lent disc per gaudir-ne.

Si teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis