Disc de la setmana: Eric Bibb “Booker’s guitar”

El disc d’avui es una passejada pel blues, una revisió en format acústic dels grans clàssic . Un tribut a uns del pioners del blues rural dels anys 30 Bukka White.

Eric Bibb (1951) i el disc es diu “Booker’s Guitar” (2010). Bibb és un músic amb amplies arrels de blues, folk i jazz, em sona més a un cantautor elegant de folk que a un blues-man de veu i guitarra esquinçada.

La música que escoltarem, la majoria de les composicions son seves, ens porten reminiscències del primitiu blues, aquell que feien músics com, Robert Johnson, Charley Patton, Blind Lemon Jefferson, Skip James, Son House y Bukka White, però barrejat amb gotes del folk de Pete Seger.

Disc acústic, la seva guitarra dolça, la veu assossegada, serena però a la vegada profunda, penetrant. Arrengaments i acompanyament minimalista, no més  una harmònica com companya de joc. Grant Dermody, és l’encarregat de fer-la sonar, em sembla senzillament excepcional, capaç de tocar amb una inusual senzillesa, com d’endinsar-se de forma virtuosa a l’escola tradicional de l’harmònica.

Artista

Eric Bibb

Àlbum Booker’s guitar
Cançó que escoltes Flood water

Els entesos diuen que no és un disc simplement de versions, és un treball d’estudi, investigació dels inicis de la musicologia, sense deixar enrere el social, fins i tot l’antropològic. No arribo a tant, quan l’escolto em sona a una època llunyana , em sembla meravellós, líric, un treball honest, edificant, irreprotxable.

Dona la sortida, un tema més que cantant, en Bibb el recita, el nivell es manté en tot el treball, amb nota excel-lent. Sorprèn encara més la qualitat de tot el disc, ja que últimament estem acostumats a escoltar tres a quatre temes i la resta del Cd és normalment “infumable”.

Ara és molt provable que les vostres expectatives estiguin en un altra tipus de blues i aquesta música os resulti lleugerament lenta i fins i tot avorrida. El meu consell és que deixeu tots els perjudicis de costat, seieu, escolteu i gaudireu de un extraordinari disc de blues acústic.

Si teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis