Disc de la setmana: Joshua Redman “Wish”

Escoltar a Joshua Redman (1969) es recuperar el so del Jazz clàssic de Kansas City, reviure el magisteri d’en Ornette Coleman o Sonny Rollins, actualitzat i amb nova vitalitat.

Redman representa una generació de “joves” músics què, respectant les formes tradicionals, van ser capaços de donar frescor al jazz a final dels 80’s i principis del 90’s, després d’un temps de dubtes on el free jazz no va acabar de ser el referent que es buscava.

“Wish” (1993), és el segon disc sota el seu nom, on va trobar la seva maduresa com a saxofonista i es va guanyar el respecte dels companys de professió, critica i públic.

El disc és una barreja de temes propis, i d’altres com Pat Metheny, Parker, Coleman… fins i tot es permet fer versions com “Make Sure You’re Sure” (Stevie Wonder) i “Tears in Heaven” (Eric Clapton).

Artista

Joshua Redman

Àlbum Wish
Cançó que escoltes Soul dance

Redman ens regala amb jazz de qualitat, em recorda una barbaritat la seva manera de fer sonar el saxòfon, als grans tenors de l’època daurada de Kansas City. Es nota complicitat a la gravació i no és pot esperar menys del seus tres acompanyants, Pat Metheny (guitarra), Charlie Haden (contrabaix) i Bill Higgins (bateria), més que col·laboradors son tres estrelles del món del jazz.

El disc respecta la tradició del bebop, però s’allunya del acompanyament més habitual, al substituir el piano per la guitarra de Pat Metheny,  li fa guanyar en frescor i agilitat. Excepcionals son els jocs entre ambdós, Redman i Metheny, fraseig d’un resposta de l’altre, molt interessants. Redman ens delecta amb improvisacions intel·ligents i d’una gran tècnica, un to inusualment càlid, líric e introspectiu, son el registres amb els què ens sorprendrà aquest deliciós treball. Encara que el resultat no és innovador, és un treball atractiu d’un saxofonista molt creatiu, disposat a endinsar-se en qualsevol situació musical.

.
Si teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis