Disc de la setmana: Angelo Valori “Notturno mediterraneo”

La meva recomanació d’avui és una gravació de temps assossegats, interpretats com si la brisa de la mediterrània ens gronxes.

“Notturno Mediterraneo” (2009) és un meravellós exemple de avenir-se el jazz amb el folklore , la composició i la improvisació, el culte amb el popular. Angelo Valori (compositor i director) ha creat un disc d’inspiració mediterrània, de temps temperats, lleugers, melangiosos, però no són monocroms i avorrits ni molt menys.

L’element folklòric tant en la composició com amb la sonoritat se desenvolupa a través de la combinació dels instruments de vent (saxo, clarinet i trompeta) amb la estreta connexió amb el baix, el llaüt, violoncel i guitarra acústica i el enllaç dels dos segments amb el piano i acordió.

La direcció músical de Valori és molt sensible a la combinació de colors i ombres. A congregat una conjunt d’intèrprets (L’Egea  Orchestra) de gran sensibilitat i els ha donat espais per la improvisació i els sols, perfectament repartits i d’una qualitat lírica que et fan parar esment.

Artista

Angelo Valori

Àlbum Notturno Mediterraneo
Cançó que escoltes Isole nell’ anima

Amb aquest disc recull l’essència de les cançons antigues, serenates i música tradicional. Ens porta ven al mig de una festa major de fa uns quants anys, petites bandes sonores d’una gran qualitat. Només quaranta minuts per ficar-se’n dintre la mediterrània, el seu sol, el blau de l’aigua, els seus sons…

L’únic problema que tinc és catalogar la música que escoltarem, jazz per les improvisació folklore per la sonoritat…no discutirem pas, poseu l’etiqueta que vulgueu i gaudiu d’un dics molt interessant.

.

 

Si teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis