Disc de la setmana: Sofia Rei Koutsovitis “Sube Azul”

El disc de avui és d’una cantant argentina, establerta a New York, on amb el seu últim disc a tingut excel·lents critiques de una escena jazzistica com la de NY que és terriblement competitiva.

El seu nom és Sofia Rei Koutsovitis, m’encanta la seva veu, és extraordinària, un cabal de veu excepcional, pot ser una mica massa acadèmica. Tot i així és molt bona cantat, però tant importants com la veu,  son les seves composicions i els seus arranjaments.

En “Sube Azul” (2009), en oferix una passejada pel folklore sud americà, amb diferents melodies sempre amb bonics jocs harmònics jazzístics, ritmes i sons que ens poden portar des de sud americà (trencant els tòpics associats a la música llatina), al món mossàrab o fins i tot al africà.

És un disc ple de arranjaments valents i a la vegada elegants, que fa que les seves melodies siguin memorables. Dona un pas més per aconseguir un só propi, de recerca, son temes de ritmes vitals i la seva veu té la suficient flexibilitat per a sonar, quan és necessari, amb força punyent o amb la suavitat i la lleugeresa que demana el vol rítmic.


Artista

Sofia Rei Koutsovitis

Àlbum Sube azul
Cançó que escoltes Cardo o ceniza

La majoria dels temes son propis y un parell de versions de la gran Chabuca Granca i Wilfredo Franco Laguna. Formacions imaginatives plenes de percussions e instruments de cordes típics llatinoamericans donen cobertura a la seva veu i encaixen a la perfecció amb els pianos, saxos, clarinets, violoncels..

Aquest disc és tot un desafiament per no caure en paranys pintoresques i fer-nos nostre la seva música natal, des de el món del jazz. És un conjunt de textures i un desafiament a les etiquetes, como està passant molt sovint, darrerament , en les meves recomanacions…Sube Azul és un disc que creix cada vegada que l’escoltem ja ho veureu, com sempre gaudiu de la bona musica.

.
Si teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis