Disc de la Setmana: Gilliam Welch “Revival”

Després de veure la portada del primer àlbum de Gillian Welch (1968), “Revival” (1996), no és massa difícil imaginar a la Welch transportada per la maquina del temps.

Tot al contrari que la seva música. El deute de Welch amb els músics del passat és òbvia i clarament reconeixible, així la seva amplitud i profunditat de visió musical li permet cobrir un ampli espectre de la música rural dels anys 20 o 30 al estil de la que feien The Carter Family. El que escoltarem en aquest disc, sota la base d’una música tradicional, és una música renovadora, madura, intel·ligent i que presta molta atenció al detall.


Gillian Wlech, amb les seves cançons, una guitarra exquisida i la veu impressionant que té, junt a la sensibilitat del seu inseparable company David Rawling, fan que no sàpiga trobar, cap tema d’aquest disc , on l’acompanyament no sigui perfecte. El nom ja ho diu tot “Revival” sons i estils del passat, són cançons amarades d’un temor reprimit, que la Welch com cantant i compositora de talent, ens sap comunicar i fa arribar al cor i a l’ànima.

Artista

Gilliam Welch

Àlbum Revival
Cançó que escoltes Annabelle

La incorporació de elements musicals moderns (bateria, teclats..), una composició uniformement excel·lent a tot l’àlbum i un saber moure’s per diferents estils, country, folk, bluegrass, blues, Americana, fan d’aquest treball un disc fascinant.

Si teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

toiesmesarticles peu2
Anuncis