Londres a la tardor

Londres, una de les grans capitals europees i del món, de la que tant s’ha escrit i parlat. Així doncs, nosaltres farem una pinzellada de les coses que més ens van sorprendre, a més de les magnífiques visites dels punts emblemàtics de la ciutat.
Una primera recomanació es buscar un hotel el més cèntric possible, doncs la ciutat és molt gran, i s’agraeix tenir-lo a prop per descansar en algun moment durant el dia.

Vam triar una setmana de novembre per gaudir dels colors de la tardor. Ja des de l’avió veiem tota una gamma de grocs, verds, vermells i marrons que només aterrar ens va portar a visitar els parcs de la gran ciutat, pulmons de colors, on els ciutadans passegen, van a cavall, en bicicleta, i respiren llibertat. No ens vam perdre el gran Hyde Park, i d’altres més petits com el Green Park, Regents Park, English Garden i els impressionants Kew Gardens a les afores de la ciutat on es troba la major col.lecció de plantes d’hivernacle del món, i que a més de ser un agradable passeig és un delit pels amants de les flors, tot cuidat al pulcre estil anglès.

Un altre de les coses de les que un no pot marxar de Londres sense fer és visitar alguns dels importants museus, punts de referència d’artistes d’ahir i d’avui d’arreu del món. Com que molts d’ells són gratuïts, val la pena esperar-se als dies plujosos, que no són pocs, o a la tarde quan el fred i la foscor predominen, i repetir-los tots els cops que siguin necessaris per acabar-los de veure’ls sense atipar-se de tanta meravella junta. El British Museum, una de les joies de la corona, on es troben peces excepcionals de totes les cultures. La British Gallery, amb importants cartes i manuscrits, d’entre ells ens van cridar l’atenció: la primera bíblia de Guttenberg, i el diari de Scott a l’Antàrtida i el del capità Cook als seus viatges. La Tate Modern Gallery, antiga fàbrica convertida en museu d’art modern, on s’exposen les tendències plàstiques més importants del moment, a més de la important col.lecció permanent d’artistes destacats, a la que s’accedeix per l’encantador Pont del Mil.leni. La National Gallery, una de les grans pinacoteques del món. El Museu d’Història Natural, amb una important col.lecció zoològica, botànica, geològica i de restes de dinosaures, que un no s’ha de perdre.

Fotos: Blanca i Jose / Música: The Beatles / Tema: Here comes the sun

Un altre de les icones de Londres són els seus mercats, els famosos Portobello Market a Notting Hill, Covent Garden, i el menys turístic Borough Market al costat del London Bridge, del 1756 d’origen medieval, on es poden comprar i degustar tot tipus de delicatessens.

I ja per acabar recomanar l’agradable passeig pels marges del Támesis on n’hi ha una fantàstica perspectiva de la ciutat, i consultar la guia d’esdeveniments del moment que sense dubte serà molt atractiva, tant en teatre, música, com d’altres activitats culturals.

bij

 

.

.

.

<<< Veure més articles de viatges…

 

tf-1