Parlem de Parlem de fotografia

Va ser el dia de Reis d’aquest any quan va sorgir la idea i mig en broma vaig iniciar aquesta serie que sense interrupció us ha acompanyat cada dilluns d’aquest any que s’acaba.

Avui us presento tota la serie recopilada, fruit de més de 400 hores de treball i que per a molts, jo inclòs, ha estat una petita immersió setmanal que ens ha permès conèixer bona part dels grans fotògrafs de la història de la fotografia. No, no s’acaba encara però avui que és el darrer dilluns de l’any he pensat que seria una bona idea aturar-nos un moment i girar la vista enrere per comprovar si hem après alguna cosa i si l’esforç de tots plegats ha valgut la pena… 46b. Parlem de Parlem de fotografia

A continuació teniu tots els capítols publicats fins avui, només cal que cliqueu a la fotografia de cada fotògraf per anar directament a l’article:

1. Annie Leibovitz 2. Henri Cartier-Bresson 3. Richard Avedon
4. Edward Weston 5. Sebastião Salgado 6. André Kertész
7. Ansel Adams 8. Manuel Álvarez Bravo 9. Bill Brandt
10. Lee Friedlander 11. Irving Penn 12. Weegee
13. Walker Evans 14. Alfred Eisenstaedt 15. Elliott Erwitt
16. Phil Borges 17. Eugene Smith 18. Robert Mapplethorpe
19. Steve McCurry 20. Robert Doisneau 21. Alexander Rodchenko
22. Eliot Porter 23. Alfred Stieglitz 24. Edward Steichen
25. Cristina García Rodero 26. Robert Capa 27. Albert Renger-Patzsch
28. Ralph Gibson 29. Mary Ellen Mark 30. Jacques-Henri Lartigue
31. Helmut Newton 32. Jan Saudek 33. Diane Arbus
34. Margaret Bourke-White 35. Hiroshi Sugimoto 36. Herbert List
37. Horst P. Horst 38. Lewis Hine 39. William Eggleston
40. Garry Winogrand 41. Robert Frank 42. Arnold Newman
43. Alberto Korda 44. Tomatsu Shomei 45. Josef Sudek
46. Francesc Català-Roca

Ara us toca a vosaltres… Em faríeu feliç si compartíssiu amb la resta de lectors el què us està semblant la serie i si realment us està aportant alguna cosa en el vostre particular aprenentatge de la fotografia, més enllà del coneixement biogràfic del fotògraf. A més m’agradaria saber la vostra opinió.. sí, ja sé que no va enlloc votar als clàssics però he pensat que si escollim entre tots cinc dels fotògrafs que creieu que més us han impactat o aportat amb la seva obra potser acabarem sabent quin és el tipus de fotografia que ens agrada en aquest selectiu grup de lectors. Ja l’any vinent hem de conèixer més fotògrafs, alguns de clàssics que ens els hem deixat en aquesta primera part però també de contemporanis per saber com s’està entenent la fotografia en els nostres dies.

Votació (podeu escollir fins a 5 opcions):

Si teniu especial interès per algun fotògraf/a que encara no l’hem treballat només heu de posar el seu nom als comentaris i el posarem a la llista de fotògrafs que encara queden fins arribar a la nostra particular llista dels 100 millors fotògrafs de l’historia de la fotografia…

Veieu.. avui ha estat un dia especial del que m’agradaria aprendre de vosaltres com hem de continuar l’any vinent.

Us desitjo que acabeu de passar molt bones festes i que el 2011 vingui carregat de felicitat, salut i fotografies, bones fotografies…

<<< Altres articles de la serie ‘Parlem de fotografia’

tf-1

.

Totes les fotografies publicades en aquest taller estan fetes i son propietat de l’autor, excepte en aquells casos que se’n especifica el contrari. Si les utilitzeu citeu la font.
Todas las fotografías que aparecen en este taller están hechas y son propiedad del autor a excepción de aquellas en que se especifica lo contrario. Si las utilizáis citad la fuente.
tf-1