Disc de la setmana: Billie Holiday “Stay with me”

Quina mala sort, ni avui os deixaré tranquils. És dissabte i toca recomanació.
Com es pot suposar, després d’una nit de disbauxa no es té el cap per molt de soroll. Per això començarem l’any amb un disc suau, cançons d’amor i qui canta millor les cançons d’amor que en Billie Holiday (1915 – 1959).

El disc d’avui és una reedició d’un disc del any 1959 “Stay with me”, al que se li han afegit quatre temes.  Possiblement no és un dels seus treballs mes coneguts, però té l’interès que va ser gravat originalment quan estava al final de la seva carrera. La seva anima s’estava esvaint, però no havia perdut el dramatisme ni la manera tant demolidora que tenia per explicar histories d’amor. Pot ser estic massa enamorat de la seva veu, qualsevol altre dona cantant cançons d’amor, en comparació amb la Billie em sembla una principiant.

Cançons d’amors compartits, amors d’escàndol, amors no correspostos i d’altres marcits o impossibles. Una mica el reflex d’una vida tempestuosa (violacions, drogues, prostitució, violència) , fan quelcom més que sentiment i posa l’ànima. Per això qualsevol de les seves interpretacions tant a ritme lent com amb una mica de swing es converteixen en una experiència aclaparadora. Hem d’escoltar com subratlla cadascuna de les paraules d’aquestes sublims melodies escrites per Berlins, Ellington, Parker…

(Portada original del Lp 1959 – marge inferior esquerre)
Artista

Billie Holiday

Àlbum Stay with me
Cançó que escoltes I wished on the moon

Billie està recolzada per músics de primera línia de l’escena jazzistica de l’època, el trompetista Charlie Shavers, el pianista Oscar Peterson, el guitarrista Herb Ellis, el baixista Ray Brown i el bateria Ed Shaughnessy.
Escoltem amb tranquil·litat la veu de la Billie, la seva expressió, no és la veu de l’amor, si no  l’amor mateix. Que tingueu un bon 2011.

.

Si teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1