Disc de la setmana: Carolina Chocolate drops “Genuine Negro Jig”

Ja s’han acabat les festes, no sé que en penseu però a mi cada vegada m’esgoten més. Com cada any els Reis han passat i ens han deixat una recomanació.

Un disc de caire tradicional i festiu, amb arrels de música folklòrica d’Anglaterra, Escòcia, Irlanda, que van dur els immigrants als Estat Units i es va barrejar amb ritmes de jazz i blues, ben segur que os farà gaudir.

Carolina Chocolate Drops, és una ambiciosa proposta d’un dels grup més importants de la nova fornada de música tradicional americana. La seva música s’allunya del “dixie”, que està tant de moda, per acostar-se més a las bandes tradicionals de corda i al “bluegrass”.

La part vocal és harmònica en trio o duo, amb una veu alta de característic so estripat, què a la vegada et sedueix. Les lletres son histories senzilles un pel dramàtiques, amors, religió, sempre des de el punt de vista de la gent de les muntanyes.

El grup el composen tres membres: Rhiannon Giddens, Flemons Dom, i Justin Robinson. Son tres multi-instrumentistes amb molt de talent (banjo, mirlitó, violí, autoarpa, guitarres, harmònica, tambor, dobro, mandolina..), enamorats del blues apalatxià, folk saxó que barregen amb sons més contemporanis.

Artista

Carolina Chocolate Drops

Àlbum Genuine Negro Jig
Cançó que escoltes Your baby ainy sweet like mine

“Genuine Negro Jig” (2007) és un disc de curta durada, aproximadament el temps d’un LP, però se sent bé. No hi ha res artificial en la música que escoltarem, tant si es tracta d’una versió d’una cançó tradicional o una composició original, el grup la toca amb la mateixa força i convicció sense alts ni baixos.

Anecdòticament, comentar que en Denzel Washington va triar al grup per la banda sonora de “The Great Debaters” (2007)

Un disc amb força que m’atreviré a dir que és un disc divertit, dels que fan bellugar els peus i ens omplen de vitalitat.

Si teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1