Disc de la setmana: Géraldine Laurent “Time out trio”

Un treball força audaç per aquesta jove francesa que el seu instrument és el saxo alt (no és el tipus de músic de jazz més comú). Interpreta un bebop del més clàssic, fins aqui cap novetat, però quan l’escoltem trobarem un so molt personal, una tècnica de gran abast.

Però Géraldine Laurent (1975) és diferent a tothom: arriba a París, va de club en club interpretant la seva música i des de un principi com titular del seu grup, poques vegades com acompanyant, i de sobte, passa a ser el músic de jazz preferit de la ciutat.
Saxofonista de l’ona d’en Jackie McLean, amb un fraseig impredictible i una activitat inventiva fora de lloc, ho podrem apreciar perfectament tant quan toca les melodies com quan s’improvisa. S’atreveix amb un ampli repertori que inclou, Ornette Coleman, Charles Mingus, i de Wayne Shorter…
Així a “Time out trio” (2007) es pot donar el luxe de començar amb un registre de trio, sense piano o guitarra, per això ha triat dos excel·lents companys de viatge el bateria Yoni Zelnick i el contrabaix Laurent Bataille que l’han acompanyat perfectament en qualsevol temps. S’inclina pels temps alegres, un nerviosisme melòdic molt a l’Ornett Coleman, i un to fràgil, dèbil que de vegades em recorda els finals d’Art Pepper.

Artista

Géraldine Laurent

Àlbum Time out trio
Cançó que escoltes Autumn nocturne

.

Un CD que s’ha d’escoltar, on cal esmentar de nou la formació, el trio tant especial amb el que ens trobem. La música que fan està molt viva fins i tot té una respiració constant, deixant de costat qualsevol assumpció de riscos, aconsegueixen d’una forma molt original arrodonir aquest treball.

.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1