Disc de la setmana: Dena DeRose “Live at Jazz Standard (vol. 1)”

La recomanació d’avui em crea un problema, no se com presentar a Dena DeRose (1966) com pianista que canta o vocalista que toca el piano. La veritat és que com a pianista, és una pianista superdotada, així com una cantant molt sensual i creativa. Des de Shirley Horn no he tingut sensacions semblants al escoltar un disc d’una pianista/cantant.


El disc d’avui és un disc en directe “Live at Jazz Standard (vol. 1)” (2007), on Dena interpreta un repertori d’estàndards amb una deliciosa lacònia, de manera sensata, acompanyant-se al piano amb la gràcia i  fluïdesa, que li permet la seva gran tècnica.
Canta molt bé, amb una modulació fascinant que aconsegueix a través de variacions  melòdiques, fa un enfocament imaginatiu de la improvisació i té un destacat sentit del swing, fins i tot diria que un “alegre” sentit del swing.

 

Artista

Dena DeRose

Àlbum Live at Jazz Standard Vol.1
Cançó que escoltes Speak Low

 

Aquest disc no és pas un altre disc més d’estàndards. Dena DeRose li dona una molt particular visió a cadascun del temes, l’interacció de la seva veu i piano fa que tingui un segell personal únic. Si a més està recolzada per una secció rítmica de primera, no sols per la qualitat dels seus músics, si no també pel molt temps que porten fent música junts, i això es nota, Martin Wind al contrabaix i Matt Wilson a la bateria, arrodoneixen aquest trio formidable.

Pianista o cantant?. Ja em direu. De veritat el conjunt d’aquest àlbum fa que la seva audició sigui tot un plaer.

.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis