Disc de la setmana: Lee Morgan “The Sidewinner”

Dissabte de nou, i com ja es norma una recomanació musical. Avui un disc de jazz..jazz del clàssic, un genial trompetista de Hard-bob, adepte a totes les porqueries que s’arribaven a prendre una gran majoria dels músic d’aquells temps “bad habits”, però va morir a trets per un atac de gelosia de la seva parella als 33 anys.

Ell és en Lee Morgan (1938 – 1972) i el disc “The Sidewinder” (1963). Una excel·lent mostre per descobrir els seus treballs, a més a més va ser un dels dics més venuts de la Blue Note

Segons la llegenda, un temps després de deixar els Jazz Messengers de Art Blakey, a casa seva va escoltar un programa de radio on pinxaven la seva música i es preguntaven si encara era viu. Això li va fer revifar i en mig de dues gravacions com acompanyant para la Blue Note, va aprofitar per fer el seu propi treball. El resultat un autentic “winner” una feina rodona, 41 minuts de excel-lencia feta música.

Artista

Lee Morgan

Àlbum The Sidewiner
Cançó que escoltes The Sidewiner

.

Formació de quintet Billy Higgins, Bob Cranshaw i Barry Harris a la rítmica, Lee Morgan i el saxofonista Joe Henderson son els encarregat de posar la dinamita a la música que escoltarem.
Així el disc que us recomano aquesta setmana destaca per la qualitat de les melodies que són, força senzilles, però molt fortes. Els solos de la trompeta de Morgan, i també els de Henderson al saxo tenor, són ferotges, vius, i se complementen fantàsticament. És un luxe per a les orelles. Un disc, doncs, absolutament recomanable.

.

‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis