Disc de la setmana: Niels Lan Doky “Close encounter Vol.1”

Niels Lan Doky (1963), és el tercer vèrtex del triangle d’excel·lents pianistes escandinaus, dos ja han passat per les meves recomanacions, Tord Gustavsen i Esbjörn Svensson i em faltava tancar-lo.

Aquest pianista Danès, és un dels músics més prolífics de la seva generació, capficat a la recerca incessant de noves formes musicals, l’han portat a estar dintre d’aquest petit grup de pianistes contemporanis que han revolucionat l’art del trio, estic convençut de la gran importància que ha tingut pel món del jazz.

“Closer enconter vol.1” (1989), treball en trio, amb dos excepcional músics, el contrabaix de Gary Peacock i a la bateria Alex Riel, que donen la base ideal perquè en Niels pugui jugar amb les seves notes. Escoltant aquest disc podrem enentre el perquè és un dels deixebles més convincents de Bill Evans, però sense aturar-se passeja perfectament per la música d’Art Tatum fins l’era post-Evans, amb Hancock i Jarrett.

Artista

Niels Lan Doky

Àlbum Close encounter Vol.1
Cançó que escoltes Secret Love

.

La seva música, sis dels set temes son seus, transpira una sensibilitat romàntica què em sembla molt personal, amb un toc melòdic i profund. La interacció entre els músics ens porta per un camí postbop, explorant noves idees, fresques. Frasejos audaços i suggerents, i un nivell força alt de improvisació, ens porten a una dinàmica vital i d’una gran qualitat.

.

‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis