Disc de la setmana: Connie Evingson &The Hot Club of Sweden “Stockholm Sweetnin'”

En fa una especial il·lusió recomanar aquest disc en particular. És la conjunció de dos estil del jazz que particularment m’encanten, el jazz vocal representar per la interessant veu de Connie Evingson (1962) i l’acompanyament del Hot Club of Sweden, jazz manouche amb les guitarres a cent per hora que donen un ritme molt especial, aquell que ens fa bellugar els peus quan l’escoltem.

El titul ja ho diu tot “Stockholm Sweetnin’” (2006), 15 temes del més importants compositor de jazz i estàndards (Porter, Gillespie, Ellington, Basie, Green…) al servei d’aquesta camaleònica cantant, que tant s’atreveix amb Peggy Lee, Els Beatles o clàssics del jazz.

El disc no deixa de ser un aprofundiment en la música de Django Reinhardt i Stéphane Grappelli (Quintet of the Hot Club of France), propiciat per una trobada casual amb un grup de joves músic Suecs (Hot club of Sweden) on les guitarres i el contrabaix com base de un trepidant ritme de gipsy swing , introduint el saxòfon de Fredrik Lindborg i el clarinet de Tony Baluff per canviar una mica el registre.

Artista

Connie Evingson & The Hot Club of Sweden

Àlbum Stockholm Sweetnin’
Cançó que escoltes Comes love

.

Connie posa la seva veu sorprenent i única al servei de aquest músics, una veu suau, sentimental, i d’alguna manera nostàlgica, que s’acobla amb tota naturalitat a la impecable musicalitat que té aquest disc.

Un bon disc ple de ritme, que ens vidra de meravella un cop acabades les vacances, per aixecar-nos els ànims.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis