Disc de la setmana: Illinois Jacquet “Swing’s the Thing”

Avui faré una excepció, no m’agraden en general les recopilacions, me interessa més cada disc per si mateix, pel que representa el treball en un moment determinat.

El Fnac va donar l’encàrrec a en Jordi Soley (des de la seva botiga Jazz Collector, va ser la persona què més en va ensenyar a escoltar i gaudir del jazz), de fer una col·lecció de Cd’s que va nomenar “Los mejores 100 CD’s de jazz, colección ideal”.

Un d’aquest Cd’s és d’en Illinois Jacquet (1922-2004) i el títol “Swinng’s the Thing” (1956-58). Com deia és una col-elecció completa de les gravacions fetes en aquest anys, editat en vinil l’any 1992, es recupera el 2005 en Cd afegint un bonus track.

Un total de 50′ de bona música, però la màgia no està només en el saxòfon d’en Illinois Jacquet, uns acompanyants de luxe; Jacquet, Roy Eldridge, Jo Jones, Herb Ellis, Jimmy Jones, Ray Brown, un jove Kenny Burrell, Wild Bill Davis i Johnny Williams , fan cadascun dels temes un prodigi d’ interpretació.

Illinois Jacquet, és un del saxofonistes tenors que millor explota la vessant més fogosa i exuberant del instrument. Va passar i aprendre per les millors orquestres del moment, Lionel Hamptom, Cab Calloway, Count Basey…, el seu estil és el típic del saxofonista texà, de so ric i marcadament “blusero”.

Artista

Illinois Jacquet

Àlbum Swing’s the Thing
Cançó que escoltes Harlem nocturne

.

En aquesta recopilació gaudirem de les seves improvisacions, so calent i la forma d’arrossegar als de més músics, molt característica dels solistes de les seccions de vent de les big bands, també en aquestes petites formacions.

S’acompanya de una rítmica potent, consolidada en el panorama jazzístic, que marca el temps a la perfecció i donen suport al solistes. He de fer especial menció a la trompeta de Roy Eldridge, tot un mestre, que pren el relleu com a solista a Illinois Jacquet de forma magistral i tampoc ens podem perdre la guitarra d’en Herb Ellis.

Un treball molt interessant, balades, swing, a la fi molt i molt jazz del bo, del millor.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1